ΑΠΟΕΛ: Κάντε του εξοχικό στ’ αστέρια να τελειώνουμε

Ως ένα από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους χαρακτήρισε το FinTech η Νίκη Νικολάου, Director της Contentworks Agency

Θρυλική πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ.
 
Οι «γαλαζικίτρινοι», επιστρέφουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξανά με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο, μιας και η τελευταία συμμετοχή της κυπριακής ομάδας στους ομίλους ήταν τη σεζόν 2014-15 με τον Ελλαδίτη τεχνικό.
 
Οι πρωταθλητές Κύπρου έγραψαν ξανά ιστορία, αφού μετά το 2009, 2011 και το 2014, θα δηλώσουν παρών στις «32» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Με ασπίδα το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε στον επαναληπτικό στην «Έντεν Αρένα», να διατηρήσει τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Σλάβια Πράγας και να πάρει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στους ομίλους.
 
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, παρά την ανυπόφορη πίεση που είχε να αντιμετωπίσει από τους Τσέχους, κατάφερε να διατηρήσει την εστία της ανέπαφη και να πανηγυρίσει στο τέλος ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα στην ιστορία της.
Πίεση η Σλάβια, διατήρηση ο ΑΠΟΕΛ
Δυναμικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε το παιχνίδι η Σλάβια Πράγας με τον Φρίντριχ μόλις στο 2’ να κάνει την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, και τον Βάτερμαν να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 10’, με τον Ντε Καμάργκο, μετά από πάσα του Εμπεσίλιο, να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει ψηλά από την εστία του Λαστούβκα.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή με το μέρος τους, με τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να αντιδράσει και να ασκήσει πίεση στους Τσέχους.   
 
Η καλύτερη φάση στο ημίχρονο άνηκε στον Ντάνι της Σλάβιας στο 40', ο οποίος μετά από σέντρα του Στοχ, από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν.
 
Κράτησε το 0-0 και… πέταξε στ’ αστέρια
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Σλάβια Πράγας συνέχισε την πίεση στον ΑΠΟΕΛ, με την κατοχή να είναι με το μέρος της.
Στο 51’ ο Ντάνι από πλεονεκτική θέση, μετά από εκτέλεση κόρνερ, δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν.
Οι «γαλαζοκίτρινοι», κατάφεραν στη συνέχεια να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να το φέρουν στα μέτρα τους, χωρίς να αφήνουν ανοικτούς χώρους στους Τσέχους, για να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία τους.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΣΛΑΒΙΑ: Λαστούβκα, Γιούγκας, Ντάνι, Χούσμπαερ, Νγκαντό, Στοχ, Μπορίλ, Φαν Μπιούρεν, Σούτσεκ, Φρίντριχ, Ροτάν 
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Ρουέδα, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Ντε Καμάργκο