Μια ανάσα από Cablenet – Πόσα λεφτά θα πάρουν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση

Στον ποδοσφαιρικό… κόσμο είθισται να λέμε ότι αν δεν πέσουν οι υπογραφές καμία μεταγραφή δεν είναι ολοκληρωμένη. 
 
Όταν όμως ένας ποδοσφαιριστής μπει στο αεροπλάνο και πάει για ιατρικές εξετάσεις πάει να πει ότι η δουλειά είναι, σχεδόν, τελειωμένη. Κάπως έτσι μοιάζει το σκηνικό γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης. 
 
Το deal που θ’ αλλάξει για τα καλά το τηλεοπτικό πεδίο στο κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται προ των πυλών με την Cablenet να ετοιμάζεται να βάλει υπό την σκέπη της δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας. 
 
 
Ο νέος «παίκτης» στα τηλεοπτικά του κυπριακού ποδοσφαίρου πρόσφερε γη και ύδωρ στην πιο πετυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη από τη Cytavision. 
 
Το διοικητικό συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού επέλεξε να μην μπει σε πλειστηριασμό, αποσύροντας μάλιστα την προσφορά του, με την οποία ισοφάρισε την αρχική πρόταση της Cablenet (3 εκατ. ευρώ στον ΑΠΟΕΛ, και 1.5 στην Ανόρθωση) και κάλεσε τον ΑΠΟΕΛ να συζητήσουν εκ νέου από μηδενική βάση. 
 
Με τα υφιστάμενα δεδομένα ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση είναι πολύ κοντά στο να αποδεχθούν την πρόταση της Cablenet, η οποία προσφέρει πενταετές πλουσιοπάροχα συμβόλαια. Oυστιαστικά η Cyta σπρώχνει τις δύο ομάδες προς της Cablenet, ακολουθώντας τις προτροπές των Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για "φούσκα" που υπονομεύει το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. 
 
Την ίδια ώρα απειλεί πως υπάρχουν ρήτρες στα συμβόλαια οι οποίες μπορούν να την οδηγήσουν σε δικαστικές μάχες για διεκδίκηση των δικαιωμάτων. 
 
«Χρυσάφι» στα πόδια του ΑΠΟΕΛ 
Η Cablenet προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ για την περίοδο 2019-2024, €3 εκατ. ανά έτος, συν μπόνους €100.000 για έξοδο στην Ευρώπη, €50.000 για κατάκτηση κυπέλλου και €50.000 για είσοδο σε ευρωπαϊκού ομίλους.
 
Αύξηση προσφέρει και στην Ανόρθωση, η οποία είχε συμβόλαιο στη Cytavision έναντι 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο με την Cablenet να προσφέρει 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως.