Μέγα ντέρμπι δίχως νικητή! (video)

Έχοντας αμφότερες από ένα ημίχρονο υπεροχής Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση συμβιβάστηκαν στο 1-1 στο «DANOI Αμμόχωστος-Επιστροφή», στο βαρωσιώτικο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA 2017/18.

Η «Κυρία», η οποία ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, άνοιξε το σκορ στο 16’ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», που εμφανίστηκαν εντυπωσιακά βελτιωμένοι στην επανάληψη, ισοφάρισαν στο 73’ με κεφαλιά του Νταμαού έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σανγκόι.
 
Ευκαιρίες για το 0-2
Έπειτα από ένα ισορροπημένο και δίχως μεγάλες φάσεις πρώτο 15λεπτο το 1-0 των φιλοξενουμένων ήταν η απαρχή της δράσης στο παιχνίδι. Βίκτορ (19’) και Αμπντουλάγεφ (23’) είχαν στα πόδια τους το 2-0, αλλά αστόχησαν, ενώ η μοναδική αξιόλογη στιγμή των «ερυθρολεύκων» ήταν ένα φάουλ του Σανγκόι που πέρασε δίπλα από την εστία του Αρούς.

Το ανέβασμα και το… άχαστο
Στην επανάληψη η οικοδέσποινα άρχισε προοδευτικά να ανεβάζει ρυθμό και μετά την ευκαιρία του Μπριζίντο (51’) «άγγιξε» το 1-1 στο 55’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Σανγκόι ο αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής Μακρίεφ έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον νεοεισελθόντα Κάκκο!

Ακολούθησαν ένα πολύ καλό φαλτσαριστό σουτ του Μπριζίντο (59’, λίγο άουτ) και μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι που τράνταξε το δοκάρι του Αρούς (61’), προτού η Ανόρθωση κάνει αισθητή την παρουσία της στο β’ ημίχρονο.

Το άστοχο σουτ του Καμαρά (68’) διαδέχτηκε το… άχαστο του Γκάντσεφ στο 70’ (σ.σ. από εξαιρετική μπαλιά του πέρασε και τον Βεσελόφσκι, αλλά σε κενή εστία έστειλε από διαγώνια θέση την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων) και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου περί χαμένων ευκαιριών τέθηκε σε εφαρμογή.



Το 1-1 και το δεύτερο δοκάρι
Στο 72’ ο Αρούς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ δυνατό αριστερό σουτ του Μπριζίντο και από την εκτέλεσή του ο Σανγκόι με σέντρα βρήκε τον Νταμαού που νίκησε τον Σίλντενφελντ στον αέρα και ισοφάρισε.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, και πάλι από σέντρα του Σανγκόι, ο Καρό πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σίλντεφελντ παρενέβη στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρούς!
 
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-4-1-1): Βεσελόφσκι - Καρό, Βοσκανιάν, Γκράσι, Κορέια - Νταμαού, Μανογιάν (81’ Παπαδόπουλος) - Κυπριανού (52’ Κάκκο), Μπριζίντο - Σανγκόι (88’ Σιαθάς) - Μακρίεφ.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Αρούς - Μπανταλόβσκι Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς - Βίκτορ, Σιβού - Παλάνκα (66’ Γκάντσεφ), Ράγιος, Αμπντουλάγεφ (83’ Άλβες) - Καμαρά.