«Με τον ΑΠΟΕΛ θα τερματιστεί η κακοδαιμονία μας»!

Απώλειες με ρίσκο, απώλειες και χωρίς ρίσκο. Στη Σλάβια Πράγας επί του παρόντος δεν βγαίνουν και πολλά πράγματα. Πριν την επίσκεψη στην Κύπρο η επιλογή του Γιάροσλαβ Σιλχάβι να παίξει με τη βασική ενδεκάδα του απέναντι στη Ζιχλάβα του έφερε μεν τη νίκη (1-0) και τους τρεις βαθμούς, αλλά του κόστισε την απώλεια των Ντελί και Ντάνι για το παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Πριν τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης στην «Έντεν Αρένα», ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Τσεχίας επέλεξε να προφυλάξει παίκτες στον εκτός έδρας αγώνα με τους Μποέμιανς. Απέφυγε τον τραυματισμό περαιτέρω παικτών του, όχι όμως και το βαθμολογικό στραβοπάτημα (0-0).

«Μας λείπουν οι λύσεις στα τελειώματα των φάσεων. Ο Σικόρα είχε στα πόδια του το 1-0, ενώ είχαμε κι άλλες ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Η αμυντική δουλειά ήταν καλή, αλλά στα τελειώματα είχαμε μεγάλο πρόβλημα.

Δεν νομίζω πως οι Σκόντα και Μεσίνοβιτς, οι οποίοι σκόραραν κοντά στα 30 γκολ την περασμένη περίοδο, έχουν ξεχάσει πώς να φτιάχνουν φάσεις ή να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Πιστεύω ότι την Τετάρτη θα τερματιστεί η κακοδαιμονία τους», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σιλχάβι.
 
«Δεν είναι από ζάχαρη, αλλά…»
«Το ροτέισον μεταξύ των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος σίγουρα παίζει ρόλο. Κάνουμε επτά αλλαγές, μετά τέσσερις, τώρα έξι και δεν μας βγαίνει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Για μας ο ΑΠΟΕΛ είναι προτεραιότητα, αλλά δεν θέλω να πω ότι εσκεμμένα χάσαμε βαθμούς απέναντι στη Μποέμιανς. Οι παίκτες που επιλέχθηκαν είναι καλής ποιότητας.

Οι παίκτες δεν είναι από ζάχαρη, αλλά μπορεί να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορούσαμε καν να προπονηθούμε. Ο επαναληπτικός με τον ΑΠΟΕΛ είναι σε τέσσερις μέρες και είναι άκρως σημαντικός, γι’ αυτό πήραμε αυτές τις αποφάσεις για την ενδεκάδα
», υπερασπίστηκε το ροτέισον ο τεχνικός της Σλάβια που αποκάλυψε πως ο Ντάνι θα είναι διαθέσιμος για τον επαναληπτικό με τους «γαλαζοκίτρινους».