Απόλλων: Γι’ αυτό δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Θόρουπ;

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μετά το χθεσινό πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Μίντγιλαντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ η απόφαση του τεχνικού των φιλοξενουμένων να κάνει δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του στο γήπεδο, αλλά να αρνηθεί την παρουσία του στην αίθουσα Τύπου για την καθιερωμένη συνέντευξη. Ο Δανός προπονητής μάλιστα δεν είναι τύπος που συνηθίζει τέτοιες κινήσεις ή οποιεσδήποτε προκλήσεις, εξ ου και η απορία και η έκπληξη γι’ αυτήν του την επιλογή ήταν εξαιρετικά μεγάλες. Μια ενδελεχής περιήγηση στο δανέζικο Τύπο, ωστόσο, αποκαλύπτει την πιο πιθανή αιτία για τη συγκεκριμένη άρνηση.

Σε χθεσινό δημοσίευμά της η Ekstra Bladet κάνει λεπτομερή αναφορά σε μια αρκετά έντονη στιχομυθία του Θόρουπ με Κύπριο δημοσιογράφο κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Ο REPORTER το παραθέτει αυτούσιο και αφήνει στην κρίση του καθενός το αν αυτό το επεισόδιο κρύβεται πίσω από την απουσία του Δανού προπονητή από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Είναι πάντοτε μια εμπειρία να βλέπεις πώς εργάζονται δημοσιογράφοι σε άλλες χώρες. Το ίδιο ήταν και το απόγευμα της Τετάρτης, όταν η Μίντγιλαντ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην ΑΕΚ-Αρένα.
Κι αυτό διότι ένας ντόπιος δημοσιογράφος εμφανίστηκε σε αυτήν με ένα στιλ που φαινόταν σαν να είχε σταλεί από τον αντίπαλο, τον Απόλλωνα, προκειμένου να εκφοβίσει τη Μίντγιλαντ πριν τη σέντρα.

«Αντιμετωπίζετε τον Απόλλωνα… μια ομάδα που παίζει πολύ καλύτερα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πετυχαίνουν σχεδόν δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι ως τώρα στη σεζόν, πώς θα το αντιμετωπίσετε;»
«Κι εμείς σκοράρουμε πολλά τέρματα», απάντησε ο Γες Θόρουπ μ’ ένα απορριπτικό χαμόγελο.
«Ναι, αλλά δέχεστε και πολλά γκολ. Το παθητικό σας την περασμένη περίοδο ήταν 53 τέρματα. Δεν ανησυχείτε που αντιμετωπίζετε μια ομάδα που σκοράρει τόσο πολύ;». Ήταν η επόμενη ερώτηση.

Ο Γες Θόρουπ χαμογέλασε φρικτά και έμοιαζε με κάποιον αναλογιζόταν πόσο αιχμηρή έπρεπε να είναι η απάντηση.
-Ευχαριστώ που μου υπενθυμίζετε αυτά τα νούμερα, σε περίπτωση που τα είχα ξεχάσει ως τώρα. Θυμάμαι επίσης ότι αυτή τη σεζόν ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει παιχνίδι, δίχως να έχουμε σκοράρει. Θα πάμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα εδώ και η άμυνά μας θα χαρεί να συμβάλλει σε αυτό.
-Ναι, αλλά θα έχετε να τα βάλετε και μ’ ένα ένθερμο κοινό, συνέχισε την προσπάθεια ο ντόπιος.
Και τότε το ποτήρι ξεχείλισε για τον Γες Θόρουπ. «Μόλις στον περασμένο γύρο παίξαμε στην Πολωνία (σ.σ. απέναντι στην Άρκα Γκντίνια), όπου υπήρχαν 15.000 θεατές που προσέφεραν σπουδαία στήριξη στην ομάδα τους. Παίξαμε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ πριν δύο χρόνια και περιμένουμε κάτι αντίστοιχο.
Αλλά αν οι αριθμοί είναι τόσο σημαντικοί, θα ήθελα να αναφέρω μερικούς. Παίξαμε τρεις προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ. Σκοράραμε και στα έξι παιχνίδια… δέκα γκολ συνολικά.
Και η Μίντγιλαντ έχει παίξει έξι φορές στο Γιουρόπα Λιγκ τον επαναληπτικό στην έδρα της. Έχουμε προκριθεί σε όλες.

Την περασμένη τριετία έχουμε δώσει 26 ευρωπαϊκούς αγώνες, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα είναι ο 27ος, οπότε έχουμε κάποια εμπειρία.
Είμαστε η ομάδα με το μεγαλύτερο συντελεστή στο ζευγάρι και αυτό μας βάζει κάποια πίεση. Αλλά οι αριθμοί είναι πραγματικά δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που μετρά είναι η απόδοσή μας στα 90λεπτά, σημείωσε ο Γες Θόρουπ.
Και μετά ο ντόπιος δημοσιογράφος δεν είχε άλλες ερωτήσεις.