Απόλλων: Νίκη δια χειρός Σωφρόνη!

Ισχνό, αλλά σε κάθε περίπτωση προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έναντι της Μίντγιλαντ απέκτησε ο Απόλλων μετά το 3-2 στην «ΑΕΚ-Αρένα». Οι κυπελλούχοι προηγήθηκαν δις (15' Κυριάκου, 69' Σαντάνα) των Δανών, οι οποίοι ισοφάρισαν και στις δύο περιπτώσεις (38', 74' Σέρλοτ), αλλά δεν είχαν απάντηση για το γκολ στο 91' που έφτιαξε ο Γιάκολις και πέτυχε ο Πίττας δικαιώνοντας αμφότεροι την επιλογή του Σωφρόνη Αυγουστή να τους ρίξει στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Αιφνιδίασε, αιφνιδιάστηκε
Με τον αέρα της πρόκρισης επί της Αμπερντίν, τη στήριξη του κόσμου του και τη συνδρομή των καιρικών συνθηκών (διαχρονικά μεγάλο πρόβλημα για συλλόγους της βόρειας Ευρώπης που επισκέπτονται καλοκαιριάτικα την Κύπρο) ο Απόλλων επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Μίντγιλαντ.

Η κεφαλιά του Σκέμπρι έφυγε ελάχιστα άουτ (1’), το φάουλ του ντα Σίλβα στα χέρια του Χάνσεν (8’), αλλά η βολίδα του Κυριάκου στο 15’ βρήκε στόχο δίνοντας στους κυπελλούχους το πρώτο ζητούμενο από το παιχνίδι.

Η φούρια των «γαλάζιων», ωστόσο, δεν είχε διάρκεια και μετά το 20’ το ανέβασμα της Μίντγιλαντ ήταν εμφανές. Ο Σέρλοτ, ο οποίος ξεκίνησε αντί του βασικού επιθετικού (σ.σ. στομαχικές διαταραχές λίγο πριν την έναρξη του αγώνα), ανακόπηκε στην πρώτη ευκαιρία του από τον Γιούστε (23’), στη δεύτερη από τον Βάλε (31’), αλλά στην τρίτη αξιοποίησε τη σέντρα του νταλ Χέντε και την ολιγωρία στο κέντρο άμυνας του Απόλλωνα για να ισοφαρίσει με κεφαλιά (38’).
 
Έτοιμη απάντηση
Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη και η επήρειά της επεκτάθηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η είσοδος του Γιάκολις έδωσε νέα πνοή στον Απόλλωνα, ο οποίος αφού απείλησε (60’ Κυριάκου) κι απειλήθηκε (64’ Πόουλσεν) έφτασε στο 2-1 με τον Σαντάνα στο 69’.

Η χαρά για την ανάκτηση του προβαδίσματος, ωστόσο, δεν διήρκεσε πολύ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα μια κάθετη του Πόουλσεν έκοψε στη μέση την άμυνα των κυπελλούχων κι έδωσε στον Σέρλοτ την ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου (74’).

Τρίτη και φαρμακερή
Δέκα λεπτά αργότερα ο Σαντάνα πέρασε και τον Χάνσεν, αλλά έχασε το βηματισμό του στο πλασέ και ανακόπηκε σε κόρνερ. Στο 91', όμως, ο νεοεισελθών Γιάκολις σέντραρε συρτά από τα δεξιά και ο επίσης νεοεισελθών Πίττας με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Χάνσεν για το τελικό 3-2 που διεύρυνε το εντός έδρας νικηφόρο σερί του Απόλλωνα στην τρέχουσα ευρωπαϊκή περίοδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα - Κυριάκου, Σατσέτι - Σαρδινέρο (57’ Γιάκολις), ντα Σίλβα (66’ Ζελάγια), Μάγκλιτσα - Σκέμπρι (81’ Πίττας).
ΜΙΝΤΓΙΛΑΝΤ (4-3-3): Γ. Χάνσεν - Νίσεν, Κ. Χάνσεν, Κόρκστσμαρ, νταλ Χέντε - Σπαρβ - Πόουλσεν, Χασάν - Μπόρινγκ (65’ Νόβακ), Σέρλοτ, Ντράχμαν (81’ Βίκχαϊμ).
Κίτρινες: Μάγκλιτσα, ντα Σίλβα / Χασάν, νταλ Χέντε, Ντράχμαν