ΑΠΟΕΛ: Μόνο η Ομόνοια ήταν πιο γρήγορη!

Ήταν ένα δεκάλεπτο, το οποίο είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2014. Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Σλάβια Πράγας στο ΓΣΠ συνοδεύτηκε από δύο τέρματα των «γαλαζοκιτρίνων», τα οποία αποδείχθηκαν αρκετά για την τελική επικράτηση -κι ενδεχομένως την πρόκριση στην κύρια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από τη στιγμή που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα του Λαστούβκα μετά το έξοχο «σκάψιμο» του Αλωνεύτη ήταν δεδομένο πως επρόκειτο για ένα από τα κορυφαία ξεκινήματα κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ήταν όμως και το κορυφαίο όλων των εποχών για τους εκπροσώπους μας στις διοργανώσεις της UEFA;

Στη χθεσινή εκπομπή της Cytavision για το Τσάμπιονς Λιγκ ο αθλητικογράφος Μιχάλης Γαβριηλίδης αποκάλυψε ότι πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση. Την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο γρήγορα ζεύγη τερμάτων στην Ευρώπη κατέχει η Ομόνοια, από την περίοδο 1979/80.

Στον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών το «τριφύλλι» είχε τεθεί αντιμέτωπο με τους Ρεντ Μπόις Ντιφερντάνζ και μετά την ήττα με 2-1 στο Λουξεμβούργο θριάμβευσε 6-1 στο «Μακάρειο» παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν στο 2-0 χάρη σε τέρματα του Καϊάφα στο 7ο και του Κανάρη στο 8ο λεπτό (σ.σ. η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA δίνει σκόρερ τους Καϊάφα και Μαυρή στο 5ο και στο 9ο λεπτό) και αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το πιο εκρηκτικό -από πλευράς παραγωγικότητας- ξεκίνημα κυπριακού συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακολουθούμενο πλέον από το προχθεσινό του ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Σλάβια Πράγας.