Πρώην του ΑΠΟΕΛ κατηγορούν τον Πετρίδη

Με αφορμή τις αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με την Σλάβια Πράγας, στην τσέχικη ιστοσελίδα fotbal.idnes.cz μίλησαν δύο Τσέχοι που υπηρέτησαν στον ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τον Τόμας Βόταβα και τον Ντούσαν Ούχριν.
 
Ο πρώτος, ως ποδοσφαιριστής, θήτευσε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 2003-04, ενώ ο δεύτερος ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, όμως η θητεία του δεν κράτησε για μικρό χρονικό διάστημα.
 
Αμφότεροι, είπα τα καλύτερα για τη νοοτροπία και το ποιόν της ομάδας, όμως κατακεραύνωσαν τον πρόεδρο της ομάδας, Πρόδρομο Πετρίδη, ο οποίος τότε έκανε την πρώτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ.
 
Τόμας Βόταβα: «Το 2003 πήγα στον ΑΠΟΕΛ και χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να συνηθίσω την τρελή ζέστη. Όταν βγαίνεις στη μέση της ημέρας είναι να σαν να στέκεσαι κάτω από ένα στεγνωτήρα μαλλιών.
 
Ήταν όλα ευχάριστα στον ΑΠΟΕΛ, είναι μία φιλική ομάδα. Ο προπονητής, Ντούσαν Ούχριν, τα έκανε όλα τέλεια, παίζαμε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο και ήμασταν κοντά στον τίτλο. Αλλά δεν ξέρω τι έβλεπε ο πρόεδρος Πετρίδης.
 
Ακούσαμε να μας λέει: “Αύριο, αύριο”. Ο Ούχριν δεν επιβίωσε και έφυγε στα μέσα της σεζόν. Εγώ έμεινα, γιόρτασα τον τίτλο και γρήγορα έκανα συμβόλαιο με την Furth.
 
Και ξέρετε ποιος είναι τώρα πρόεδρος της ομάδας της Λευκωσίας; O Πετρίδης επέστρεψε, δεν καταλαβαίνω»!
 
Ντούσαν Ούχριν: «Υπέροχο περιβάλλον, μεγάλες φιλοδοξίες, εξαιρετικοί παίκτες, περίεργος ιδιοκτήτης. Άκουσα πόσα χρήματα θα μπορούσε να ξοδέψει στο καζίνο, αλλά δεν το πίστευα. Η καλοκαιρινή προετοιμασία στο «Μαριάνσκε Λάζνε»… μου είπε κάτι. Μέναμε στο ξενοδοχείο «Belvedere» και ήμουν εγγυητής. Κατά την αναχώρηση, ανακάλυψα ότι μόνο τα μισά είχαν καταβληθεί.
 
Όταν σε τρεις μήνες δεν έρχονταν σε εμένα, είπα αντίο. Λυπάμαι, γιατί ήθελα να φτιάξω τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα είχε τη δύναμη και τη νοοτροπία του νικητή. Τώρα εύχομαι να νικήσει η Σλάβια. Ρωτάς γιατί; Αυτός είναι προφανές, γιατί η οκτάχρονη εγγονή μου παίζει στην Σλάβια».