Η απάντηση του Δώνη για τον Ντε Βινσέντι

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει σε ενίσχυση από το πάνω ράφι με στόχο να αυξήσει τις πιθανότητες του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι υποκειμενικό καθώς ακόμα και αν αποκτηθεί παίκτης από το πάνω ράφι μπορεί να μην είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα.
 
 
Σε ερώτηση αν ο Ντε Βινσέντι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει ποιότητα μεσοεπιθιτικά στον ΑΠΟΕΛ, ο Ελλαδίτης προπονητής χαμογέλασε και είπε: «Υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές για τη θέση 10, όπως πολύ καλός είναι και ο Ντε Βινσέντι». 
 
 
Το χαμόγελο του Δώνη προδίδει ότι ο Αργεντινός είναι στις σκέψεις του, καθώς θυμίζουμε πως ήταν
προπονητής στον ΑΠΟΕΛ όταν ήρθε ο Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δώνη

«Για μένα ήταν πιο εύκολο επειδή δεν ήταν ξένη η ομάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Για να περάσεις από μια φιλοσοφία σε άλλη, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε από πίσω, όμως κάναμε σοβαρά λάθη στο ανέβασμα. Ήμασταν τυχεροί και δεν δεχτήκαμε γκολ. Από τη στιγμή που σκοράραμε στη στημένη φάση, τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα και είχαμε πολλές τελικές φάσεις. Η ροή του παιχνιδιού έδειχνε ότι θα τελειώναμε το παιχνίδι πριν το 90λεπτο. Ήμασταν αρκετά έξυπνοι, κάναμε ωραία πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε διάρκεια και ισορροπία στο μυαλό μας. Η διαχείριση των ποδοσφαιριστών είναι σημαντικό κομμάτι. Είμαι πιο απαιτητικός από ότι στην προηγούμενη μου θητεία. Χρειάζεται πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Όλοι βοηθήσαμε, οι προπονητές, η διοίκηση, ο πρόεδρος για να δώσουμε το κάτι παραπάνω».

Για την επιστροφή του στο ΑΠΟΕΛ: «Όταν με πήραν τηλέφωνο συζητούσα και ήμουν κοντά σε άλλη ομάδα. Ήθελα να ζήσω μεγάλα και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήμουν σίγουρος πως όταν θα έρθω θα βρω ανθρώπους να με στηρίξουν να με αγαπάνε και να κάνουμε καλή δουλειά».

Από την πλευρά της διοίκησης ο Βάσος Ηλιάδης επεσήμανε ότι ο Δώνης θα έχει ότι ζητήσει για μεταγραφική ενίσχυση: 
 
«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη βδομάδα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ο ΑΠΟΕΛ είναι για πέμπτη σερί χρονιά σε ομίλους ευρωπαϊκούς. Πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ο κόσμος στήριξε και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή απόδοση. Αν δεν την είχαμε, δε θα τα καταφέρναμε. Η αλήθεια να λέγεται στο πρώτο είχε και η Βιτορούλ κάποιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο όμως και ειδικά μετά το γκολ παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.
 
Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι γνωστό πόσα είναι τα έσοδα όταν μπαίνεις ομίλους από το τσάμπιονς λιγκ. Έχουμε τα πλέι οφς σε 15 μέρες. Μας είπε ο κ. Δώνης να δούμε πρώτα το παιχνίδι και μετά. Ότι ζητήσει θα το έχει».