«Χλιαρό» σκωτσέζικο ντους

Την ήττα με 2-1 γνώρισε στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Αμπερτίν ο Απόλλωνας. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με τον Κρίστι στο 5’, δεν μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο, με τους Σκωτσέζους να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, απειλώντας και για δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη του αγώνα, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ισοφαρίζοντας  με τον Σαντάνα στο 60’.

Η κόκκινη του Σακέτι στο 71’ όμως, χάλασε τα σχέδια της ομάδας της Λεμεσού, με τους Σκωτσέζους να εκμεταλλεύονται το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να προηγούνται εκ νέου, διαμορφώνοντας και το τελικό 2-1.

Γρήγορο γκολ και πίεση από την Αμπερντίν

Μπροστά στο σκορ μπήκε με το «καλημέρα» του αγώνα η Αμπερντίν, με τον Κρίστι στο 5’ με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βάλε. Αν και προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει ο Απόλλωνας δεν τα κατάφερε, αφού η μεγάλη πίεση που ασκούσε από ψηλά η Σκωτσέζικη ομάδα δεν άφηνε χώρους στους «γαλάζιους» της Λεμεσού.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, έφθασε στην πρώτη της καλή ευκαιρία μετά το 25’, όπου και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να είναι απειλητική.

Εμφανώς καλύτεροι οι Σκωτσέζοι στο πρώτο ημίχρονο, όπου επικράτησαν κατά κράτος στο γήπεδο, πλησιάζοντας μάλιστα σε αρκετές φάσεις στο δεύτερο γκολ.  

Αντίδραση από Απόλλωνα, κόκκινη και ψυχρολουσία…

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας, ο οποίος κέρδισε χώρους στο γήπεδο δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες. Η δικαίωση για την ομάδα της Λεμεσού, έφθασε στο 60’ με τον Σαντάνα, μετά από σέντρα του Γιάκολις, να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Εκεί που φαινόταν ότι ο Απόλλωνας, είχε τον έλεγχο του αγώνα, η αψυχολόγητη ενέργεια του Σακέτι στο 71’ έφερε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, στοιχίζοντας στην ομάδα του το αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Αμπερτίν, έχοντας το πλεονέκτημα του επιπλέον παίκτη, κέρδισε χώρους και στο 78’ με τον Σίννι με μακρινό σουτ, πήρε εκ νέου προβάδισμα, διαμορφώνοντας και τελικό 2-1.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ: Λιούις, Λόγκαν, Σάινι, Κόνσιντάιν, Ο’Κόνορ, Ρέινολντς, Μακλίν, Στιούαρτ, Μέιναρντ, Μακάι-Στίβεν, Κρίστι

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Σαντάν, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Σκέμπρι, Γιούστε, Σαρδινέρο, Μαγκλίτσα