Mε γκολάρες «άγγιξε» τα πλέι οφ (vid, pics)

Ένα βήμα πριν από την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι η ΑΕΚ η οποία στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ κέρδισε με 2-0 και έχει το πάνω χέρι ενόψει και της ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

Οι Λαρνακείς έφθασαν στο ζητούμενο με δύο αρκετά όμορφα τέρματα, τόσο σε δημιουργία όσο και εκτέλεση.

Το 2-0 είναι ένα καλό σκορ για την ΑΕΚ που καλείται να το υπερασπιστεί προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στα πλέι οφ τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο δρόμος για τη νίκη άνοιξε στο 42’ με μία υπέροχη έμπνευση του Τέτε, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή και απέναντι τόσο από τον αμυντικό όσο και τον τερματοφύλακα της Ντιναμό Μινσκ με μία εξαιρετική έμπνευση πέτυχε το 1-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη από τους φιλοξενουμένους και μάλιστα κατάφερε να διευρύνει το υπέρ της αποτέλεσμα. Ήταν το 70’, όταν ήρθε το 2-0 με τον Τολεμές έστρωσε στον Χέφελ έξω από την περιοχή και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Κλίμοβιτς, που δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας.


Από εκεί και πέρα, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ελαχιστοποιήθηκαν και το 2-0 έμειναν αναλλοίωτο μέχρι το τελικό σφύριγμα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
42’ Τέτε, 70’ Χέφελ
Κίτρινες: Σατσίβκο
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ:
 Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μόϊσοφ, Καταλά, Λαρένα, Τετέ(77΄ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Χέφελ(73΄ Τομάς), Λαμπάν, Φλοριάν(90΄ Μυτίδης).
Ντιναμό Μινσκ: Κλίμοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Σαρόκα, Νόγιοκ, Σατσίβκο, Μπεγκούνοβ(46΄ Κάποβιτς), Κβατσίνσκι(67΄ Κλουόπας), Λέκοβιτς, Λούκιτς.