Ένας γρηγορότερος του Χριστοφή στην Ομόνοια (video)

Όχι, το ποδόσφαιρο δεν είναι αγώνας δρόμου που κερδίζει ο ταχύτερος. Ούτε η ταχύτητα μπορεί από μόνη της να κάνει επαγγελματία ποδοσφαιριστή κάποιον. Πιο λιανά, ο Γιουσέιν Μπολτ είναι πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη, όμως όσο και αν του αρέσει το ποδόσφαιρο (συμμετείχε σε προπονήσεις της Ντόρντμουντ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) δεν μπορεί να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
 
 
Όμως, σίγουρα η ταχύτητα αποτελεί ένα ισχυρό προσόν για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Κυρίως όταν αυτή συνοδεύεται με την μπάλα στα πόδια. Ο Δημήτρης Χριστοφή έκανε καριέρα και αυτή την στιγμή είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας βασιζόμενος στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του.
 
Πλέον, ο «Τζίμης» θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στα σπριντ των προπονήσεων στο «Ηλίας Πούλλος». Η Ομόνοια συμφώνησε με το ολλανδικό «βέλος» Ζαρσίνιο Αντόνια, ο οποίος έδωσε τα χέρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.
 
Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει γεμάτες σεζόν από το 2011 και έπειτα σε Γκο Αχέντ Ιγκλς και Χρόνιγκεν. Κύριο προσόν του είναι η ταχύτητα και το γρήγορο «κουβάλημα» της μπάλας.
 
Δεν βλέπει συχνά δίκτυα (τα τελευταία τρία χρόνια σκόραρε εφτά τέρματα), όμως ο Πάμπος Χριστοδούλου τον επέλεξε γιατί μπορεί να προσφέρει στο πλάνο ανάπτυξης που έχει στο μυαλό του για τη νέα Ομόνοια.
 
Ο Αντόνια αγωνίζεται κυρίως στο δεξί φτερό της επίθεσης, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και αριστερά. Με την προσθήκη του Ολλανδού η Ομόνοια «γεμίζει» στα φτερά της επίθεσης και πλέον φουλάρει για την προσθήκη ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ του μεταγραφικού σχεδιασμού.