ΑΠΟΕΛ: Τον βλέπεις και πονάνε τα μάτια σου

Η ήττα στη Ρουμανία με 1-0 από την Βιτορούλ δεν σημαίνει αποκλεισμός για τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Γκεόργκι Χάτζι δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε όμως και ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ή μήπως όχι; Για τον φετινό ΑΠΟΕΛ κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.
 
Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Χωρίς αγωνιστικό πλάνο στο γήπεδο και ας λέει ο Μάριο Μπέιν ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής από την άμυνα. Με την Αλκή, τον Ολυμπιακό και τη Δόξα να παίξεις, με την ενδεκάδα αυτή κατοχή δεν θα έχεις.  
 
Σε αυτό τον ΑΠΟΕΛ, με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζεται σήμερα, είναι ζήτημα αν μπορούν 4-5 παίκτες της ενδεκάδας να τρέξουν 100αρι χωρίς να πέσουν στο έδαφος. Και όμως, ο ΑΠΟΕΛ πήγε στη Ρουμανία και αντί να προσέξει τα νώτα του και με την εμπειρία που διαθέτει να «παγώσει» τον ρυθμό, έπαιξε το παιχνίδι του Χάτζι παρασυρόμενο σε γρήγορο ρυθμό.
 
Ποιος θα τρέξει άνθρωπε μου; Ο «καμένος» Μιλάνοφ; Οι αργοί Μερκής και Ρουέδα; Τον Μοράις τον βλέπεις και λυπάσαι.
Ή μήπως ο ταχύτατος Εμπεσίλιο που δεν βγαίνει από το αρχικό σχήμα;
 
Η Βιτορούλ, όπως και η Ντούντελανζ στον πρώτο αγώνα, δημιούργησε πάνω από δέκα ευκαιρίες για γκολ και από τύχη ή αστοχία ή και τα δύο μαζί καλύτερα δεν σκόραρε περισσότερα τέρματα.
 
Το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι (μόνο) ο Εμπεσίλιο. Δεν φταίει ο Εμπεσίλιο αν σε κάθε παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ δέχεται δέκα κλασσικές ευκαιρίες. Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στο γήπεδο και περιμένει από τον κάθε παίκτη του να σηκώσει στους ώμους του την ομάδα. Τις προκρίσεις στην Ευρώπη, τις δίνει η ανασταλτική λειτουργία. Ανασταλτικά ο ΑΠΟΕΛ θυμίζει παιδική χαρά. 
 
Για να έχει τύχη στον επαναληπτικό πρέπει ν’ αλλάξει πολλά. Πρέπει ν’ αντιληφθεί τα πολλά ελαττώματα που έχει ως ομάδα, καταστρώσει πλάνο περιορισμού τους και να μπει στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση. Την αυτοπεποίθηση που τον χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και φέτος την έχασε.
 
Υ.Γ. Ο Μάριο Μπέιν από τα πρώτα λεπτά της θητείας του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ δέχεται, όχι άδικα, κριτική. Αν δεν αναθεωρήσει άμεσα κάποια πράγματα θα έχει την κατάληξη που οι πλείστοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επιθυμούν από πολύ νωρίς.