Άρνασον: «Ντροπιαστικές αποφάσεις στην Κύπρο. Πολλοί παίκτες ξέρουν»

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ACTIVE 107.4 & 102.5 έκανε ο Ισλανδός αμυντικός, Κάρι Άρνασον. Ο πρώην παίκτης της Ομόνοιας που συνεχίζει την καριέρα του στην Αμπερτίν και θα βρεθεί αντιμέτωπος του Απόλλωνα μίλησε για τις αναμετρήσεις με τη λεμεσιανή ομάδα, το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου και τους λόγους που τον ώθησαν να επιστρέψει στη Σκοτία. 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις

-Τι περιμένεις στα παιχνίδια απέναντι στον Απόλλωνα;

«Έπαιξα απέναντι στον Απόλλωνα 1-2 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ καλή ομάδα, επιθετική ομάδα, οργανωμένη και περιμένω πολύ δύσκολα παιχνίδια».

-Ποια από τις δύο ομάδες πιστεύεις ότι είναι το φαβορί για να προκριθεί;

«Είναι δύσκολο να πω, το κάθε παιχνίδι θα είναι 50-50. Παίζουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες. Το κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι διαφορετικό από το σκωτσέζικο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις και θα δούμε ποιος θα προκριθεί. Κάθε ομάδα έχει τις πιθανότητες της».

-Έπαιξες στο χθεσινό φιλικό της Αμπερτίν. Θα αγωνιστείς και στα παιχνίδια απέναντι στον Απόλλωνα;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα. Αυτό είναι απόφαση του προπονητή».

 

 

-Φαντάζομαι τόσο ο προπονητής σου, όσο και οι συμπαίκτες σου σε ρώτησαν για τον Απόλλωνα…

«Ναι με ρώτησαν».

-Έπαιξες σε κάποια παιχνίδια κόντρα στον Απόλλωνα, όμως άλλαξε η ομάδα από τότε. Παρόλα αυτά γνωρίζεις τον Απόλλωνα, τη φιλοσοφία της ομάδας και τον προπονητή τους, άρα θα βοήθησες κι εσύ τον προπονητή σου με αυτά που του είπες.

«Ναι, του είπα ότι έκαναν μετεγγραφές από τότε που έπαιξα εναντίον τους και ότι θα είναι ακόμη καλύτεροι. Είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον τίτλο στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό δεν πρέπει να πάρουμε χαλαρά το παιχνίδι, δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, αν θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο».

-Πες μας κάποια πράγματα για την Αμπερτίν, για να γνωρίσουμε καλύτερα την ομάδα.

«Δεν θέλω να σας πω πολλά… αλλά είναι καλή ομάδα, είναι μια από τις 3 καλύτερες ομάδες της Σκωτίας. Δεν είναι όπως την Ρέιντζερς και την Σέλτικ, αλλά αν κοιτάξεις την ιστορία της Αμπερτίν, είναι επίσης μεγάλη ομάδα. Τερμάτισε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν, 10 βαθμούς πάνω από την Ρέιντζερς. Τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζεται την Σέλτικ, έπαιξαν και σε δύο τελικούς κυπέλλου μαζί, όμως έχασαν. Αυτό θα κάνουμε και φέτος. Θα προσπαθήσουμε και για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο».

-Ποιος είναι ο στόχος σας στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να κερδίζουμε και φυσικά να περνάμε στον επόμενο γύρο».

-Είπες πως οι πιθανότητες είναι 50-50 στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, όμως νιώθεις πως μπορείτε να προκριθείτε στα πλέι οφ;

«Πάντα πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω, ασχέτως σε ποια ομάδα αγωνίζομαι, αλλιώς δεν θα ήμουν ποδοσφαιριστής. Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στην ομάδα μου και όταν είμαστε στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Οπόταν θα παίξει ρόλο και ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλή της μέρα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, αν θέλουμε να προκριθούμε. Πιστεύω πως είμαστε ικανοί να το κάνουμε».

-Ποιος είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Αμπερτίν;

«Έχουμε ένα φανταστικό νεαρό ποδοσφαιριστή, ονομάζεται Ράιαν Κρίστι, όμως για να είμαι ειλικρινής είναι γενικά ταλαντούχα ομάδα, με ικανότητες και εμπειρίες. Είναι ισορροπημένη ομάδα».

-Ποιους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, θεωρείς ποιο επικίνδυνους;

«Το νούμερο “10” (Άλεξ Ντα Σίλβα), όμως αν θυμάμαι καλά ολόκληρη η ομάδα είναι ικανή. Οπόταν δεν πρέπει να προσέξουμε μόνο 1-2 ποδοσφαιριστές, αλλά ολόκληρη την ομάδα».

-Το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι είναι στην Σκωτία είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εσάς;

«Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, εξαρτάται πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να μην δεχθούμε γκολ και κερδίσουμε για παράδειγμα 1-0, θα μας δώσει το πλεονέκτημα. Θα πρέπει να δούμε, εξαρτάται πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι».

-Ο καιρός στην Κύπρο, θα επηρεάσει την Αμπερτίν;

«Είναι πολλή ζέστη στην Κύπρο, όμως θα λειτουργήσει το ίδιο και για τις δύο ομάδες. Ευτυχώς όμως το παιχνίδι θα διεξαχθεί βράδυ, άρα δεν θα είναι τόσο ζέστη όσο είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας».

-Πόσους οπαδούς περιμένετε να έχετε στο πρώτο παιχνίδι;

«Θα είναι περίπου 18 χιλιάδες».

-Διαβάζουμε πως ήδη πολλοί εξασφάλισαν εισιτήριο, άρα θα πρέπει να περιμένετε πολλούς οπαδούς σας στο πλευρό σας…

«Ναι περιμένω το γήπεδο να είναι σχεδόν γεμάτο. Το γήπεδο χωρά 22 χιλιάδες, άρα περιμένουμε πολλή κόσμο».

-Γιατί έφυγες από την Ομόνοια;

«Έπαιξα για την Αμπερντίν και στο παρελθόν, οπόταν νιώθω σαν να γύρισα στο σπίτι μου. Είναι εξαιρετική ομάδα, με μεγάλη ιστορία, πολλούς οπαδούς, οι οποίοι με υποδέχθηκαν με ανοικτή την αγκαλιά τους. Επίσης για προσωπικούς λόγους. Θέλαμε να είμαστε πιο κοντά στο σπίτι μας και έπρεπε να δεχτώ την ευκαιρία να αγωνιστώ για την ομάδα που αγαπώ. Δεν υπήρχε τίποτα εναντίον της Ομόνοιας. Η Ομόνοια είναι πολύ καλή ομάδα, μου συμπεριφέρθηκαν καλά και δεν έχω κανένα παράπονο. Ήταν καθαρά προσωπική μου απόφαση».

-Ποια είναι η άποψη σου για το Κυπριακό πρωτάθλημα;

«Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, δεν θέλω να πω πολλά αλλά νομίζω πως πολλοί ποδοσφαιριστές ξέρουν για ποιο πράγμα μιλώ. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που παίρνουν οι αρμόδιοι, οι οποίες πολλές φορές είναι ντροπιαστικές. Όμως υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και καλές ομάδες, όπως έδειξαν και στην Ευρώπη. Ελπίζω να έρθει περισσότερος κόσμος στα γήπεδα και να γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον οι αγώνες».