Γιατί πανηγυρίζει σαν κλόουν ο Σκέμπρι;

Δύο γκολ, ένα σε κάθε παιχνίδι, κόντρα στην Ζάρια Μπάλτι πέτυχε ο Αντρέ Σκέμπρι, ο οποίος τα πανηγύρισε κρατώντας την μύτη του.
 
Το πρωί της Δευτέρας (24/07) ο Μαλτέζος επιθετικός πόσταρε φωτογραφία του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας το συγκεκριμένο πανηγυρισμό και ζητούσε τους ακόλουθους του να μαντέψoυν για ποιο λόγο πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο.
 
Κάποιοι φαίνεται να πέτυχαν διάνα στον λόγο που ο επιθετικός των γαλάζιων σχηματίζει αυτό το σχήμα «αγκαλιάζοντας» τη μύτη του.
 
Ο Αντρέ Σκέμπρι, λοιπόν, πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο θέλοντας να στηρίξει τη μη κυβερνητική οργάνωση «Dr. Klown» που δραστηριοποιείται στην Μάλτα και σκοπό έχει να βοηθάει μικρά παιδιά που έχουν αρρώστιες.
 
 
Η ομάδα ξεκίνησε πιλοτικά το 2010 από μία ομάδα ανθρώπων, όμως πλέον στην ομάδα εντάχθηκαν επαγγελματίες και το γκρουπ εξειδικεύεται στην παροχή γέλιου.
 
Η ιδέα με τους κλόουν πάρθηκε από την ταινία Patch Adams.
 
 
«Το νοσοκομείο μπορεί να είναι τρομακτικό, να προκαλεί σύγχυση ή απλά να είναι βαρετό για τα παιδιά, αλλά αυτοί οι κλόουν γιατροί μπορούν να βοηθήσουν» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.
 
Οι κλόουν-γιατροί δεν ειδικεύονται ως γιατροί, αλλά είναι εθελοντές από όλους τους τομείς της ζωής. Είναι εκπαιδευμένοι καλλιτεχνικά και ψυχολογικά για να ψυχαγωγούν τα παιδιά στο νοσοκομείο.« Για τους κλόουν-γιατρούς είναι το πρόσωπο που έχει σημασία, όχι η ασθένεια. Ακόμα και όταν τα παιδιά είναι άρρωστα παραμένουν παιδιά και γιατροί κλόουν μπορεί να τους βοηθήσει να ξεχάσουμε για μια στιγμή ότι είναι άρρωστοι. Απλά ένα χαμόγελο είναι αρκετό για τους γιατρούς-κλόουν να ξέρουν ότι έχουν βοηθήσει» σημειώνεται.
 
 
«Οι κλόουν γιατροί επισκέπτονται τα παιδιά στα κρεβάτια τους, ενώ κάνουν τη θεραπεία. Παίζουν και αυτοσχεδιάζουν γύρω από την κατάσταση και τα συμφέροντα του κάθε παιδιού. Τα παιδιά ενθαρρύνονται και το απολαμβάνουν. Μερικές φορές αισθάνονται ότι θέλουν απλά να παρακολουθούν. Οι οικογένειες και το προσωπικό περιλαμβάνονται στη διασκέδαση».
 
 
«Η θεραπευτική δύναμη του χιούμορ έχει αναγνωριστεί από την αρχαιότητα. Ο καθένας ξέρει ότι  “το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο”,  αλλά διεθνής έρευνα έχει αναδείξει τα πραγματικά και φυσιολογικά οφέλη στους ασθενείς».
 
  • Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα της οργάνωσης.