ΑΠΟΕΛ: Γιατί κρύβει ο Χάτζι τον «Εφραίμ» του;

Το σούπερ καπ απέναντι στη Βολουντάρι στις 9 του μήνα (0-1), η πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Γκαζ Μετάν την περασμένη Δευτέρα (3-0) και η χθεσινή κατραπακιά από την Κλουζ για τη δεύτερη αγωνιστική (0-2). Τρία επίσημα παιχνίδια στη σεζόν 2017/18 για τη Βιτορούλ Κονστάντζα, δύο ήττες, μια πλήρως αποτυχημένη πρόβα τζενεράλε εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη (για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ) και στη Ρουμανία ολοένα και περισσότεροι ρωτούν δημόσια: πού είναι ο Φλορινέλ Κομάν;
 
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός (φυσική θέση αυτή του αριστερού εξτρέμ, αλλά μπορεί ν’ αγωνιστεί και στο δεξί άκρο, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης) δεν είναι απλώς ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή της πρωταθλήτριας Ρουμανίας, αλλά ο MVP του τίτλου της περασμένης σεζόν (6 γκολ, 7 ασίστ σε 28 συμμετοχές).
 
«Νομίζω ότι δεν θα τον δείτε και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ», αποκρίθηκε ο Γκεόργκε Χάτζι σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Κλουζ και αμέσως τα ρεπορτάζ για την πιθανή αιτία αυτής της απόφασης άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο.
 
Ο Κομάν δεν είναι τραυματίας, αλλά μετά τη μακρά περίοδο διακοπών που του έδωσε ο προπονητής του δεν ευρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη εξήγηση, όχι όμως και η μοναδική, καθώς αρκετοί ισχυρίζονται -όχι αδίκως- πως ιδίως μετά τον τραυματισμό του Κασάπ ο Κομάν έχει γίνει ακόμη πιο απαραίτητος. Τότε γιατί δεν παίζει;
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση των εν λόγω ειδημόνων, ο Χάτζι «κρύβει» τον ταλαντούχο αστέρα του από το ραντάρ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων που καταγράφουν την (εκρηκτική) εξέλιξή του και ετοιμάζονται να τον «αρπάξουν».
 
Μολονότι μέχρι στιγμής επίσημη πρόταση για την απόκτησή του έχει καταθέσει μόνον η Στεάουα Βουκουρεστίου (σ.σ. έχει απορριφθεί ένεκα των χείριστων σχέσεων του Χάτζι με τον ισχυρό άνδρα της, Τζίτζι Μπεκάλι), ο παίκτης παρακολουθείται στενά από ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και, κατά κάποιους, ο λόγος της μη χρησιμοποίησής του σχετίζεται με επικείμενη μεταγραφή του.
 
Δεδομένου πάντως πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί ν’ αγωνιστεί στα προκριματικά με μια ομάδα και στους ομίλους με μια άλλη, στη Ρουμανία εκφράζεται η άποψη πως ο Χάτζι ενδεχομένως να μπλοφάρει και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ να εμφανίσει τον Κομάν.