«Ήμουν σίγουρος ότι θα με σκότωναν οι Τούρκοι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του Super Sport FM ήταν ο Τάκης Αντωνίου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις άσχημες στιγμές της αιχμαλωσίας του και για το πώς κατάφερε να επιστρέψει στην Κύπρο.
 
 
Αναλυτικά απόσπασμα των δηλώσεων του Τάκη Αντωνίου στον Super Sport FM:
«Στις 4 Ιουλίου επιστρέψαμε με το ΑΠΟΕΛ από την Αθήνα όταν παραμείναμε στην α΄ εθνική. Μας υποδέχθηκε 10 χιλιάδες κόσμος. Ζούσαμε στιγμές δόξας. Στις 15 Ιουλίου έγινε το πραξικόπημα και στις 20 έγινε η εισβολή. Στις 22 Ιουλίου είχα συλληφθεί. Είδα ζωντανά την απόβαση των Τούρκων. Αν υπήρχαν τρία πυροβόλα στις θέσεις του δεν θα πετύχαινε η εισβολή. Απαγόρευσαν οι διοικητές των στρατοπέδων να μείνουν τα πυροβόλα στα στρατόπεδα και ότι θα ήταν άσκηση των Τούρκων. Κατάφερε μόνο μια ομάδα να βγάλει τα πυροβόλα στον Πενταδάκτυλο, έβαλε βολές, έκανε κάποια ζημιά αλλά προδόθηκε η θέση τους γιατί δεν πήγαν στα πυροβολεία τους. Σίγησαν και αυτά και δεν υπήρξε καμιά αντίσταση»
 
Πως έγινε η σύλληψη σας;
«Ήμασταν γύρω στα 42 άτομα και τρέχαμε να μπούμε στην Κερύνεια για να ξεφύγουμε. Όταν μπήκαμε σε ένα στρατόπεδο και πέρασαν τα άρματα από πάνω μας. Μετά τρέξαμε για τον τελευταίο μας στόχο. Έγινε μια μάχη και μέχρι να εξελιχθεί η μάχη ήρθαν δεκάδες άρματα και στρατιώτες και μας συνέλαβαν. Και την επόμενη μέρα μας έδεσαν και μετά μας πήγαν στην Τουρκία. Εγώ είμαι τυχερός γιατί επέστρεψα σώος και αβλαβής. Υπάρχουν πολλοί που δεν επέστρεψαν και με ενοχλεί πολύ είναι ότι αν δεν γινόταν προδοσία δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει η απόβαση των Τούρκων. Στην Τουρκία έκανα τρείς μήνες στις φυλακές, λίγο φαγητό αλλά ήταν το λιγότερο. Εμείς στα Άδανα ήταν όλα εντάξει. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα επέστρεφα».
 
Πότε επέστρεψες;
«Ήρθα πίσω 27 Οκτωβρίου και την επόμενη μέρα πήγα προπόνηση. Στις 14 Νοεμβρίου σε 17 μέρες άρχισε το πρωτάθλημα, έπαιξα και πέτυχα δύο γκολ στο ΑΠΟΕΛ-Αλκή 6-2».
 
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε;
«Όσοι θεωρούν καλύτερο να μείνουμε έτσι να ξέρουν ότι ποτέ δεν μένουν σταθερά τα πράγματα. Πρέπει να ελιχθούμε για να πετύχουμε κάποια λύση που να δεσμεύσει τον άλλον νομικά και πολιτικά».