Στο «ρινγκ» των 8 εκατομμυρίων ευρώ ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ψήλωσε πολύ τον πήχη των προσδοκιών τα τελευταία χρόνια. Τόσο που εάν δεν καταφέρει να προκριθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο η χρονιά θα κριθεί αποτυχημένη.
 
 
Οι τέσσερις συνεχόμενες προκρίσεις σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η πορεία στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ την περσινή σεζόν καθιστούν επιβεβλημένη την πρόκριση επί της Βιτορούλ.
 
 
Για τον ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων οι αγώνες του γ΄προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μισή σεζόν. Εφόσον οι «γαλαζοκίτρινοι» περάσουν το εμπόδιο των Ρουμάνων θα πετύχουν τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, καθώς θα έχουν εξασφαλίσει, τουλάχιστον, θέση στους ομίλους του Γιουρόπα και θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 
Τι θα σημαίνει οικονομικά για τον ΑΠΟΕΛ πρόκριση επί της Βιτορούλ; Στο ενδεχόμενο που αποκλειστούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ οι «γαλαζοκίτρινοι» θα εισπράξουν  πέραν των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 
 
Αναλυτικά τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ
-> €320.000 από τη συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
-> €260.000 ως πρωταθλήτρια ομάδα που δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
-> €3.000.000 ως αποκλεισμένος στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ
-> €2.600.000 για τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ
 
Εάν προστεθούν τα εισιτήρια των έξι εντός έδρας αγώνων της προκριματικής φάσης και των αγώνων των ομίλων, το market pool (υπολογίζεται στις 619 χιλιάδες ευρώ εάν δεν προκριθεί στους ομίλους άλλη κυπριακή ομάδα), πωλήσεις αναμνηστικών και πριμ από χορηγούς το ποσό θα εκτιναχθεί κοντά στα 8-9 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τη συγκομιδή βαθμών στους ομίλους.
 
Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με την πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Πρόδρομος Πετρίδης και η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» που ποντάρει στα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να διατηρεί το μπάτζετ σε ψηλότερα επίπεδα από τους ανταγωνιστές της στην Κύπρο. Μια τακτική που απέδωσε καρπούς τα τελευταία χρόνια και έφερε στον ΑΠΟΕΛ τίτλους και σπουδαίες επιτυχίες στην Ευρώπη. 
 
«Ναι» για επιθετικό
Σε επαφές με επιθετικό κάτω τω 22 ετών είναι εδώ και μέρες ο ΑΠΟΕΛ και οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θα προχωρήσουν σε απόκτηση του ενισχύοντας το δίδυμο των Ντε Καμάργκο και Ποτέ.
 
Έτσι, δεν θα χρειαστεί ν’ αποχωρήσει ποδοσφαιριστής από το υφιστάμενο ρόστερ (θυμίζουμε πως οι μεταγραφές τω Καρλάο και Σόουζα θα οδηγήσουν στην πόρτα εξόδου έναν ποδοσφαιριστή), ενώ την ίδια ώρα παραμένει ανοικτό το «παράθυρο» άλλης μιας μεταγραφής.