Οι τρεις που μπαίνουν και οι τρεις που βγαίνουν από την ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ

Αντίστροφα μετρούν στον ΑΠΟΕΛ για τον επαναληπτικό της Τετάρτης (12/7) με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο.
 
Η δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-0 στο ΓΣΠ βάζει τους «γαλαζοκίτρινυς» σε θέση οδηγού, εντούτοις ο πρωταθλητής Κύπρου επιβάλλεται να μην εμφανίσει τις ίδιες «παθογένειες» που παρουσίασε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου αγώνα.
 
Οι Λουξεμβουργιανοί έχασαν 4-5 κλασσικές ευκαιρίες και πίεσαν ασφυκτικά τον ΑΠΟΕΛ που υπέπεσε σε τραγικά ατομικά λάθη, κυρίως στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Μάριο Μπέιν και οι παίκτες του, πλέον, έχουν επίγνωση της δυναμικότητας του αντιπάλου και καλούνται να βελτιωθούν, ώστε να πάρουν το ζητούμενο της πρόκρισης στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου περιμένει η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Βιτορούλ.
 
Ο Μάριο Μπέιν προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Ρουέδα αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Εθνικό και έδειξε ετοιμότητα. Ο Ισπανός στόπερ θα πάρει φανέλα βασικού και θ’ αγωνιστεί ως παρτενέρ του Μερκή, αφήνοντας στον πάγκο τον Αρτυματά.
 
Η παρουσία του Εμπεσίλιο στο δεξί φτερό της επίθεσης ήταν κάκιστη στον πρώτο αγώνα και ο Μπέιν θα ρίξει στη «μάχη» τον Βάντερ, με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του Βραζιλιάνου, καθώς ο ΑΠΟΕΛ θα επιδιώξει να δώσει χώρο αμυνόμενος στο 1/3 του δικού του γηπέδου για να «οχυρώσει» καλύτερα τα μετόπισθεν και ν’ αναγκάσει τους Λουξεμβουργιανούς να αφήσουν κενούς χώρους στην άμυνα.
 
Αυξημένες πιθανότητες να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα έχει και ο Μίκαελ Ποτέ. Ο Αφρικανός είναι πιο γρήγορος από τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο και οι απαιτήσεις του αγώνα προδιαγράφουν επιλογή του Ποτέ στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.