ΑΕΚ: Για πληροφορίες στην… Ανόρθωση! (vid)

Το πιο πλατύ χαμόγελό της φύλαξε για την ΑΕΚ η κληρωτίδα του γ' προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς την έστειλε στο ζευγάρι των θεωρητικά πλέον βατών αντιπάλων. Ραμποτνίτσκι και Ντινάμο Μινσκ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα Σκόπια (σ.σ. παρατίθεται σχετικό βίντεο) και η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό στη Λευκορωσία.

Αμφότερες με Ανόρθωση
Κοινή συνισταμένη στην ευρωπαϊκή ιστορία των δύο υποψηφίων αντιπάλων των Λαρνακέων αποτελεί η σύγκρουσή τους με την Ανόρθωση.

Την περίοδο 2011/12 η Ραμποτνίτσκι είχε αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και την είχε αποκλείσει (2-0 εκτός, 1-2 εντός).

Την περίοδο 2005/06 η Ντινάμο Μινσκ είχε αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε αποκλειστεί (1-1 εντός, 0-1 εκτός).

Ραμποτνίτσκι
Στον α’ προκριματικό απέκλεισε την Τρε Πένε με δύο νίκες (1-0 εκτός, 6-0 εντός). Την περασμένη περίοδο είχε αποκλειστεί στον α’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ από την Μπούντουτσνοστ (1-1 εντός, 0-1 εκτός). Δις έχει φτάσει στα πλέι οφ, ουδέποτε έχει μπει στους ομίλους.

Απέσπασε ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας τρίτη στο πρωτάθλημα του 2016/17 (πίσω από Βαρντάρ Σκοπίων και Σκέντιγια Τέτοβο).
Φυσική της έδρα είναι το στάδιο «Φίλιππος Β», χωρητικότητας 33.460 θεατών.

Από την ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων αριθμεί 4 πρωταθλήματα (πιο πρόσφατα το 2014) και ισάριθμα κύπελλα (πιο πρόσφατα το 2015). Στον πάγκο της κάθεται από το περασμένο καλοκαίρι ο Βίκτορ Τρενέφσκι.

Ντινάμο Μινσκ
Στον α’ προκριματικό απέκλεισε τη Ρούναβικ με δύο νίκες (2-1 εντός, 2-0 εκτός). Την περασμένη περίοδο είχε αποκλειστεί στον γ’ προκριματικό από τη Βοϊβοντίνα (1-1 εκτός, 0-2 εντός), αλλά την προηγούμενη διετία είχε φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Απέσπασε ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας τρίτη στο πρωτάθλημα του 2016 (πίσω από ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ), ενώ στην ίδια θέση ευρίσκεται και στα μισά της τρέχουσας περιόδου, καθώς μετά από 15 αγωνιστικές έχει 31 βαθμούς έναντι 33 της ΜΠΑΤΕ και 36 της Σαχτιόρ. Το πρωτάθλημα ευρίσκεται από τις αρχές του μήνα σε διακοπή και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου.

Φυσική της έδρα είναι το στάδιο Τράκτορ, χωρητικότητας 16.500 θεατών.

Από την ανεξαρτητοποίηση της Λευκορωσίας αριθμεί 7 πρωταθλήματα (πιο πρόσφατα το 2004) και 3 κύπελλα (πιο πρόσφατα το 2003).
Στον πάγκο της κάθεται από τις αρχές Μαΐου ο Σεργκέι Γιουρένκο.