Θα προλάβει ο Μπέιν να περάσει τη φιλοσοφία του; Χλωμό…

Παρότι κατά καιρούς έχω ακούσει τα μύρια όσια για τη δριμεία κριτική μου, εντούτοις, τη φορά τούτη θα διαφωνήσω με τη σκληρή κριτική που ασκείται στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του, μετά το 1-0 επί της Ντούντελαντζ. Οφείλω, ωστόσο, να σημειώσω πως ψηλαφώντας τις αντιδράσεις του κόσμου και των ΜΜΕ, το μέλλον του Ολλανδού δεν διαγράφεται πολύ ευοίωνο.
 
 
Αναμενόμενες δυσκολίες
Δεν θα ήμουν ειλικρινής εάν έγραφα πως περίμενα διαφορετικό τον ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα της πέμπτης συνεχόμενης παρουσίας του στο Champions League. Μιλάμε για την περσινή, προβληματική ομάδα, που δεν έχει κάνει σοβαρές μεταγραφές – αντιθέτως έχασε τον Σωτηρίου και τον Γιαννιώτα- και που χωρίς τον Εφραίμ συνήθως δυσκολεύεται. Προέκυψαν και οι τραυματισμοί και μια καλοδουλεμένη αντίπαλος και …έδεσε το γλυκό.
 
 
Ανοικτή η πρόκριση
Στάθηκε τυχερός ο ΑΠΟΕΛ που δεν δέχτηκε γκολ και με το 1-0 μπορεί να περάσει, εάν βελτιωθεί και λίγο. Μεταξύ μας, ούτε πέρσι ήταν καλύτερος στην πρεμιέρα με τη Νιού Σέιντς, ούτε πρόπερσι με τη Βαρντάρ (πέρασε με δύο «Χ»).
Προσοχή. Το 1-0 δεν διασφαλίζει πρόκριση και ο ΑΠΟΕΛ ο ξέρει καλύτερα απ’ όλους, διότι το έχει «γυρίσει» αρκετές φορές, αλλά και την έχει πάθει, έχοντας μάλιστα κερδίσει 2-0 (την Μπάτε πριν δέκα χρόνια).
 
 
Η (επικίνδυνη) ανάπτυξη από πίσω
Ακούγοντας τον Μπέιν, φάνηκε προσγειωμένος και δεν προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο. Παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε άγχος, δεν έφτιαξε φάσεις και ήταν τυχερή που δεν δέχτηκε γκολ, αλλά προχώρησε και σε μερικές επισημάνσεις.
 
Αρχικά είπε ότι θέλει η ανάπτυξη να ξεκινάει από πίσω. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο ΑΠΟΕΛ, γι αυτό και η άμυνα είναι ψηλά και κινδυνεύει (με Μερκή – Αρτυματά είναι αργή η άμυνα). Με Καρλάο – Ρουέδα μπορεί να φτιάξουν τα πράματα.
 
Εύστοχα επισήμανε πως το Λουξεμβούργο και οι ομάδες δεν είναι η εύκολη λεία που ξέραμε πριν 20 χρόνια, φάνηκε διαβασμένος για την αντίπαλό του, ενώ σημείωσε επίσης ότι οι αποστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν σμικρυνθεί, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα.
 
Κατανόησε και τις αντιδράσεις του κόσμου, που δεν κατάλαβε πως ο Όαρ ήταν τραυματίας. Συνέστησε υπομονή, διότι η ομάδα θέλει δουλειά. Εδώ που τα λέμε, το πιο φυσιολογικό πράμα στις 12 του Ιούλη, είναι να θέλει δουλειά.
 
Χρειάζονται 1-2 προσθήκες
Θέλει επίσης και 1-2 καλούς παίκτες, πίσω από τον σέντερ φορ. Στα άκρα λείπει ένας εξτρέμ που να πατάει περιοχή και να σκοράρει, ενώ και ο Μπερτόλιο φάνηκε πάλι να μην μπορεί να συνδέσει το κέντρο με την επίθεση.
 
Στόχος τα play offs
Εν κατακλείδι, ο Ολλανδός εμφανίστηκε πιο προσγειωμένος απ’ ότι ο κόσμος – κάποιοι ζητούν και το ευρωπαϊκό- και χωρίς διάθεση να πουλήσει φούμαρα για Ομίλους και άλλα τέτοια. Είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να βλέπεις τα πράματα ρεαλιστικά και να ξέρεις τις δυνατότητές σου. Και βλέποντας τα έτσι, φαίνεται πως θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΑΠΟΕΛ αν φτάσει έως τα play offs του Champions League και διασφαλίσει το μισό φετινό του μπάτζετ.
 
Το αν θα έπρεπε ο ΑΠΟΕΛ με τα χρήματα που ξοδεύει να έχει πολύ καλύτερο ρόστερ, δεν είναι συζητήσιμο, αλλά δεν είναι και της ώρας.