Ιδιάκεθ: «Μας συναρπάζει η ιδέα της Ευρώπης»

Την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έβαλε ως στόχο της ΑΕΚ ο τεχνικός της ομάδας, Ιμανόλ Ιδιάκεθ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (29/7) αγώνα με την Λίνκολν για τον α' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ευρωπαϊκός αγώνας στην "ΑΕΚ Αρένα", ενώ τόνισε ότι η μεταγραφή του Κάσες αποδεικνύει πως η ομάδα "μεγάλωσε". 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιμανόλ Ιδιακέθ:
«Ξεκινάμε το ταξίδι στην Ευρώπη με φιλοδοξίες. Είναι μια περιπέτεια η Ευρώπη για μας, και μας συναρπάζει η ιδέα να φτάσουμε πιο μακριά από ότι πέρσι που φτάσαμε ένα βήμα πριν τους ομίλους. 
 
Είναι δύο παιχνίδια και περιμένουμε να κριθεί και στα δύο. Όμως παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε ένα καθαρό σκορ. Είναι δύσκολο να βρεις πληροφορίες για τον αντίπαλο αφού έχει ποδοσφαιριστές που είναι ξένοι εκτός Γιβραλτάρ. Χθες μια ομάδα από το Γιβραλτάρ νίκησε εκτός έδρας».
 
Για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Αρένα: «Το γεγονός αυτό είναι μια ωραία μέρα για την ΑΕΚ. Θέλουμε να το απολαύσει ο κόσμος και να τους αποζημιώσουμε».
 
Για τα προβλήματα τραυατισμών: «Για αύριο είναι εκτός οι Τρουγιόλς και Ακοραν λόγω τραυματισμού. Αμφίβολος είναι ο Μοισοφ επίσης λόγω τραυματισμού. Εκτός και ο Μουρίγιο λόγω τιμωρίας».
 
Για τη μεταγραφή του Κασές: «Δεν παίζει στα πρώτα παιχνίδια. Η απόκτηση του δείχνει ότι μεγαλώνουμε ως ομάδα».
 
Νταβίντ Καταλά «Είναι μεγάλη η φιλοδοξία μας να βρεθούμε ξανά στους ομίλους. Είναι μεγάλη η πρόκληση για μας η Ευρώπη. Σίγουρα θέλαμε περισσότερες μέρες για διακοπές, αλλά δεν έχει σημασία αν είχαμε περισσότερες ή λιγότερες μέρες για ξεκούραση. Είμαστε επαγγελματίες και η μεγαλύτερη μας φιλοδοξία είναι να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα βοηθήσω αύριο την ΑΕΚ».