«Κάθε μικρομεσαίος σύλλογος στην Κύπρο έχει μαφιόζους»!

Θήτευσε στο εγχώριο πρωτάθλημα μόλις ένα χρόνο, αλλά προφανώς ήταν (υπερ)επαρκές διάστημα για τον Μίχαλ Όρντος, ώστε να μην θέλει καν να ακούει για κυπριακό ποδόσφαιρο! Ο 34χρονος Τσέχος, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καρμιώτισσας, παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και προχώρησε σε βαρύτατες κατηγορίες. Αναλυτικά τα αποσπάσματα που αφορούν την Κύπρο:

 

 
Αυτή τη σεζόν βίωσες έναν υποβιβασμό, η νεοφώτιστη Καρμιώτισσα δεν έμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Τι έλειψε;
Θα προτιμούσα να το αφήσω χωρίς σχόλια.
Γιατί;
Αν κάποιος θέλει να πάει στην Κύπρο, ας μου τηλεφωνήσει και θα του εξηγήσω. Φαντάζομαι.
Τι θα συνιστούσες;
Μην πάτε! Εκτός αν έχετε πρόταση από κάποια από τις πρώτες πέντε ομάδες. Φρικτό, τρομερό...
Υποδομές;
Παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχει ένα νηπιαγωγείο, ένα μπάνιο, αυτά τα βρίσκεις παντού.
Δεν υπήρχαν χρήματα γι’ αυτά;
Αυτό ήταν επίσης ένα από τα κύρια προβλήματα. Συνολικά, στο ποδόσφαιρο…
Άκουσα ότι και από πλευράς τακτικής ήταν μια αποτυχία
Από πλευράς τακτικής οι ντόπιοι δεν μπορούσαν να παίξουν, γι’ αυτό και στην ομάδα ήλθαν 11 αλλοδαποί. Όταν παίζαμε όλοι οι ξένοι ήταν καλά. Όταν όμως η ομάδα δεν ήθελε να πληρώσει το πρόστιμο κι έβαζε δύο Κύπριους στην ενδεκάδα ήταν χειρότερα.
Στην οικογένεια σου άρεσε η θάλασσα, έτσι δεν είναι;
Ήταν ένα από τα κύρια προβλήματα, ότι δεν είχα την οικογένειά μου εκεί. Ήταν μαζί μου μόνο μέχρι τον Οκτώβριο, διότι θα τρελαίνονταν το χειμώνα. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνεις. Η μικρή πήγε στον παιδικό σταθμό, εγώ πήγα και τους επισκέφτηκα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αλλά το θέμα ήταν το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καρδιά, αλλά εγώ… Θα πω απλώς ένα παράδειγμα και θα το αφήσω εδώ: ένα πρωινό πήγα για προπόνηση στο γήπεδο και αίφνης εκατοντάδες ένοπλοι. Έκαναν επιδρομή στα αποδυτήριά μας. Βρήκαν 12 κιλά σκληρά ναρκωτικά, όπλα, εκρηκτικά…
Ποιανού ήταν;
Συνέλαβαν τον φύλακα, τον αδελφό και τον ξάδελφο του συνεργάτη του, «έφαγαν» εννέα, οκτώ και ένδεκα χρόνια. Τα έκρυβαν εκεί για τη μαφία. Απλά φανταστείτε το. Επί έξι μήνες πηγαίνεις εκεί, όπου είναι κρυμμένες βόμβες. Δεν είναι ευχάριστο. Αυτό παραδόξως δεν είναι κακό για το ποδόσφαιρο, αλλά έτσι ανεβαίνουν οι Κύπριοι. Ξέρω ότι σε μένα ακούγεται παράδοξο ως μέθοδος του κάθε τεμπέλη, αλλά είναι ένας πολύ τεμπέλικος λαός.
Όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα το σύστημα φαίνεται πως απέδιδε.
Είναι διαφορετικό. Μιλάμε για μαφία. Τα αποτελέσματα συμφωνούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Καθένας από τους μικρομεσαίους συλλόγους έχει μαφιόζους στις τάξεις του. Και, όποτε απαιτείται, τα κανονίζουν μεταξύ τους.