Ανόρθωση: Στο στόχαστρο ο… Αυστριακός Ράγιος!

Ο Νίκολα Μίτροβιτς δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές του Ρόνι Λέβι, ο Αμπντουλαχί Σιβού εμφανίζει εσχάτως τάσεις φυγής και η Ανόρθωση, αναπόφευκτα, ευρίσκεται σε… σαφάρι για ποιοτικό ποδοσφαιριστή ικανό να δώσει λύσεις στο χώρο του κέντρου.

Ένας από τους υποψήφιους στόχους, ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του προπονητή της «Κυρίας», είναι ο Μίχαελ Λιντς. Ο 32χρονος Αυστριακός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (11 χρόνια) στην πατρίδα του (Γκράτσερ, Κάπφενμπεργκ, Αούστρια Βιέννης, Βόλφσμπεργκ), αλλά τα τελευταία τριάμισι αγωνιζόταν στη Γερμανία: αρχικά με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ και την περασμένη διετία με την αντίστοιχη του Μονάχου 1860, το οποίο ωστόσο την άρτι ολοκληρωθείσα σεζόν υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Λιντλ σε συνέντευξη για το μέλλον του υπογράμμισε πως είναι ανοιχτός στα πάντα, ακόμη και στην επιστροφή του στην Αυστρία (σ.σ. ήδη φέρεται ως ενδιαφερόμενη η ΛΑΣΚ).
 
Τα συν και τα πλην του
Ο αριστεροπόδαρος άσος είναι κατά βάση ένα «οκτάρι» που ρέπει περισσότερο προς το «δεκάρι» παρά προς το «εξάρι». Με άλλα λόγια, στο ζύγι οι οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητές του βαραίνουν περισσότερο από τις ανασταλτικές.

Ο έλεγχος της μπάλας, η τελική πάσα και τα τελειώματα ανήκουν στις αρετές του, οι μονομαχίες και το τρέξιμο στα μειονεκτήματά του. Τον έχουν χαρακτηρίσει οργανωτή παλαιάς κοπής και εκπρόσωπου ενός ποδοσφαιρικού τύπου που στην εποχή μας οδεύει προς απόσυρση: αυτού του χαρισματικού τεχνίτη που όμως διανύει ελάχιστες αποστάσεις.

Αυτός ο συνδυασμός δεν ελκύει όλους τους προπονητές. Για παράδειγμα ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, ο οποίος μεσούσης της περιόδου ανέλαβε το Μόναχο 1860, δεν «τρελαινόταν» για τον Λιντλ, διότι ήθελε πίεση από την ομάδα του.

«Είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερη ποιότητα. Θα ήθελα όμως, πού και πού, να μπαίνει πιο συχνά στις μονομαχίες και να τρέχει περισσότερο», είχε δηλώσει ο Πορτογάλος σε ερώτηση γιατί έχει μετατρέψει σε δεύτερη επιλογή έναν ποδοσφαιριστή που την περασμένη περίοδο μέτρησε οκτώ γκολ και έξι ασίστ σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος με τα «λιοντάρια».