ΑΕΚ: Νάτσο και Χουάν Πάμπλο «έκλεισαν το σπίτι» του Μουρίνιο! (vids)

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Απριλίου 2011, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που άπαντες θα δέχονταν με ευκολία ότι ήταν… Πρωταπριλιά! Διότι εκείνο το Σάββατο, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης που διεκδικούσε το πρωτάθλημα ηττήθηκε 1-0 από τη Χιχόν, η οποία πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού, και οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος της περιόδου βρέθηκε στο -8 από την Μπαρσελόνα.


Το ίδιο βράδυ ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχασε μόνο (βαθμολογική) επαφή με τους «μπλαουγκράνα». Απώλεσε και ένα ρεκόρ διάρκειας εννέα ετών και 38 ημερών. Τόσες είχαν μεσολαβήσει από την προηγούμενη φορά που είχε γνωρίσει εντός έδρας ήττα με μια ομάδα του! Από το 2-3 της Πόρτο απέναντι στην Μπέιρα Μαρ, στις 23 Φεβρουαρίου 2002, είχαν μεσολαβήσει 150 παιχνίδια -έπειτα ήλθε η παρέα του Νάτσο Κάσες…


Ο νεοφερμένος άσος της ΑΕΚ ήταν βασικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και έδωσε την ασίστ στον Μιγκέλ δε λα Κουέβας στο 79’ για το νικητήριο τέρμα. Επίσης στην ενδεκάδα των θριαμβευτών εκείνη τη βραδιά ήταν ο τερματοφύλακας των Λαρνακέων, Χουάν Πάμπλο, για τον οποίο η Marca έγραψε την επόμενη μέρα: «Αν και η Ρεάλ δεν έπαιξε καλά, δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Χουάν Πάμπλο, ο οποίος όμως σε όλες τις περιπτώσεις κατάφερε να δείξει ψυχραιμία και έλεγχο της κατάστασης».


Πλην των νυν συμπαικτών της ΑΕΚ στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων σ’ αυτήν την ιστορική επιτυχία ευρισκόταν και ο (μέχρι πρότινος άσος του ΑΠΟΕΛ) Νταβίδ Μπαράλ, ο οποίος τρία λεπτά πριν το γκολ είχε αντικατασταθεί από τον (πάλαι ποτέ άσο του Απόλλωνα) Γκαστόν Σανγκόι!
 
Δείτε τα βίντεο του θριάμβου της Χιχόν στη Μαδρίτη: