ΑΠΟΕΛ: Η χειρότερη εξέλιξη με Ιωάννου

Πολύ άσχημο παιχνίδι έπαιξε στον Νικόλα Ιωάννου και στον ΑΠΟΕΛ η μοίρα. Ο σοβαρός τραυματισμός του 21χρονου άσου φρενάρει υποχρεωτικά την αλματώδη εξέλιξη και καθιέρωσή του, ενώ υποχρεώνει και το σύλλογο σε ουσιαστική τροποποίηση των μεταγραφικών προτεραιοτήτων του.

 
Οι συνέπειες για τον παίκτη
Το νεαρό της ηλικίας του Ιωάννου, η απουσία αντίστοιχου τραυματισμού στο παρελθόν και η σωματοδομή του (γερό σκαρί) επιτρέπουν με σχετική ασφάλεια την εκτίμηση ότι, αν δεν προκύψει κάποια αναποδιά στη διάρκεια της αποθεραπείας-αποκατάστασης, σε περίπου ένα δίμηνο θα επιστρέψει στις προπονήσεις και σε ένα εξάμηνο (διάστημα απαραίτητο για να ωριμάσει βιολογικά και να ενσωματωθεί το μόσχευμα) σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα.

Δεδομένου ότι αυτό το χρονικό σημείο έρχεται μετά το πέρας της φάσης των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να προκριθεί σε αυτούς) και σχεδόν πάνω στην περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο 21χρονος λογικά θα κάνει την επανεμφάνισή του με τα γαλαζοκίτρινα στις αρχές του 2018.

Η επάνοδός του, ωστόσο, σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα δεν θα σημαίνει αυτοδύναμα και την ανάκτηση του χρίσματος του βασικού, αφού α) θα έχει χάσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και μονταρίσματος της ομάδας και β) όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει (είτε υπάρχων είτε νεοφερμένος ποδοσφαιριστής) θα έχει πλεονέκτημα από πλευράς τόσο ρυθμού όσο και δεσίματος με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, μετά το τέλος του αγώνα του για να επανέλθει γερός και δυνατός, ο Ιωάννου να ξεκινήσει έναν καινούργιο, προκειμένου να ξαναπάρει στην ιεραρχία τη θέση που κατέχει τώρα.
 
Οι συνέπειες για την ομάδα
Εξ ίσου ζόρικες καταστάσεις, όμως, προκύπτουν και για τον ΑΠΟΕΛ. Στο ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας χάνει έναν από τους καλύτερους παίκτες του την περασμένη περίοδο, ο οποίος επιπροσθέτως δεν καπάρωνε θέση κοινοτικού ή αλλοδαπού. Ο ταυτόχρονος τραυματισμός του νεοφερμένου Ρουέδα, έστω κι αν έχει πολύ μικρότερο ορίζοντα αποθεραπείας (τρεις εβδομάδες), αυξάνει το μέγεθος της απώλειας και καταδεικνύει ένα σοβαρό κίνδυνο εν όψει της σεζόν, σε περίπτωση που η ομάδα αποφασίσει να μην κινηθεί για την απόκτηση άλλου στόπερ.

Η λογική πάντως ορίζει πως οι «γαλαζοκίτρινοι» θα βγουν στο παζάρι για κεντρικό αμυντικό. Από τη δεξαμενή των γηγενών ποδοσφαιριστών μόνον ο Γιάννης Κούσουλος της Νέας Σαλαμίνας παίζει στην ίδια θέση και θα ήταν διαθέσιμος, αν ο ΑΠΟΕΛ κάλυπτε οικονομικά την ομάδα του και τον ίδιο.

Η στροφή σε μη γηγενή ποδοσφαιριστή ενδέχεται να οδηγήσει σε λαβράκι, σε κάθε περίπτωση ωστόσο αυξάνει κατά μία τις θέσεις που πρέπει να ελευθερωθούν στο ρόστερ. Ήδη με την απόκτηση του Όαρ οι πρωταθλητές έχουν καλύψει και τις 15 επιτρεπόμενες, ενώ υπάρχει η εκκρεμότητα τόσο του Λούκας Σόουζα όσο και του επιθετικού.

Κατά συνέπεια, προπονητής και ομάδα προγραμματισμού θα πρέπει να ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα νέα δεδομένα στο ρόστερ, την κατάσταση της αγοράς και ακολούθως να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν. Ίσως αποδειχθεί και μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις ολόκληρης της περιόδου.

Δειτε Επισης

Οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2021
Ο χρόνος ζωής του κορωνοϊού
2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας
Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο-Η ακτινογραφία της παγκόσμιας προσπάθειας
H λίστα με τις 25 πιο έξυπνες χώρες του πλανήτη (πίνακας)
Το ΥouTube σπάει τα ταμεία-Πού έφτασαν τα μηνιαία έσοδα από διαφημίσεις
Infographic: Η αλυσίδα των τεστ που έσπασε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού
Infographic: Ο κορωνοϊός έθεσε σε καραντίνα όλο τον πλανήτη
Infographic: Η ακτινογραφία του κορωνοϊού στην Κύπρο-Τα δημογραφικά στοιχεία