Ο Φοδέρινχαμ προειδοποιεί: «Μην κάνετε το λάθος, η ΑΕΛ…»

Σε ιστοσελίδα της πατρίδας του μίλησε ο Μάρκ Φοδέρινχαμ, πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, με αφορμή την πιθανή συνάντηση της ΑΕΛ με την Ρέιντζερς στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σκοτσέζος παρότρυνε τους συμπατριώτες του να μην υποτιμήσουν την ΑΕΛ μιλώντας για την ποιότητα του ρόστερ, τα οικονομικά των ομάδων και την ευρωπαϊκή τους προοπτική.

Oι τοποθετήσεις του:
«Νομίζω πως οι περισσότεροι Σκοτσέζοι οπαδοί βρίσκονται σε όνειρο. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από λίγα χρόνια, αλλά η Σέλτικ δεν μπορεί να φτάσει τακτικά σε αυτό το στάδιο»

«Μεν κάνετε το λάθος, η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα που ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν τρία χρόνια».

«Βλέπουμε ομάδες από Κύπρο και Μάλτα να έρχονται στην Σκωτία και να κερδίζουν τις δικές μας ομάδας και θεωρείται σκορ, αλλά όχι για εμένα που ήμουν εκεί και είδα πώς παίζουν, προπονούνται και δουλεύουν».

«Έχουν καλές ομάδες, τεχνικά έχουν ψηλό επίπεδο, ξέρουν να παίξουν και να χειρίζονται την μπάλα. Έχουν επίσης μεγάλα μπάτζετ που προσελκύουν παίκτες από όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από την Πορτογαλία και την Ισπανία».

«Είναι πολύ σοβαροί για το παιχνίδι, Έχουν ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και γι’ αυτό το κάνουν τόσο καλά. Προσαρμόζονται στο ευρωπαϊκό στυλ».
 
«Η ΑΕΛ έχει αρκετή υποστήριξη από τους οπαδούς της και πιστέψτε με, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι σκωτσέζοι οπαδοί να είναι καλύτεροι από όσα βίωσα στην Κύπρο».

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης ήταν οι καλύτεροι για τους οποίους έπαιξα και είναι ένα από τα καλύτερα σύνολα οπαδών στην Ευρώπη».

«Αν κοιτάξετε όταν ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012, όταν αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, θυμάμαι τους σχολιαστές που κάλυπταν το παιχνίδι στην Κύπρο που ήταν συγκλονισμένοι. Υπήρχαν 25.000 φανατικοί οπαδοί της ομάδας της Λευκωσίας στο παιχνίδι και έφτιαξαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα».

«Υποστηρίζουν την ομάδα για 90 λεπτά, υπάρχουν φωτοβολίδες και τραγουδούν από την αρχή της προθέρμανσης μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι τόσο παθιασμένοι, είναι απίστευτο και είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο γι 'αυτούς».

«Η Ρείντζερς δεν θα είναι το φαβορί. Δεν θα είναι εύκολα παιχνίδια, αυτές οι μέρες έφυγαν. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο εμπόδιο γι’ αυτούς».

«Μερικά κλαμπ είναι πραγματικά πλούσια και αν φτάσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να εισπράξουν 12-15 εκατ. και έτσι όλοι κυνηγούν αυτό το στόχο».

«Το Γιουρόπα Λιγκ είναι, επίσης, μεγάλη υπόθεση γι 'αυτούς λόγω των οικονομικών ανταμοιβών που προσφέρονται».