ΑΕΚ: Και πώς να μην κλάψει ο Νάτσο…

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες, μετά από 22 χρόνια, ο Ιγνάσιο «Νάτσο» Κάσες Μόρα, πήρε την απόφαση ζωής όχι απλώς να ξενιτευτεί, αλλά να αποχωριστεί τη Χιχόν και τη Σπόρτινγκ, η οποία ήταν το (ποδοσφαιρικό και όχι μόνο) σπίτι του.

Τα ασυγκράτητα δάκρυά του στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέθεσε τα κίνητρα για την κίνησή του αυτή, δεν ήταν απλώς το προϊόν των αναμνήσεων μιας ολόκληρης ζωής. Ήταν, κυρίως, συνέπεια του απίστευτο δεσίματός του με τους ανθρώπους (φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, αξιωματούχους) της ομάδας.

Ότι αυτή η αγάπη είναι αμφίδρομη και εξ ίσου δυνατή αποδεικνύει μια αποχαιρετιστήρια-ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα magiadelbrujo.com και φέρει τον τίτλο «Κάσες, είσαι η Σπόρτινγκ». Ο REPORTER την παραθέτει αυτούσια:
 
«Ευχαριστούμε γι’ αυτά τα 22 χρόνια. Σ’ ευχαριστούμε για την αφοσίωση, το ταλέντο, την προσήλωση, το πάθος και την αγάπη για τη Σπόρτινγκ. Αλλά και για την υπομονή σου, όταν δεν ήταν εύκολο να την έχεις.

Σ’ ευχαριστούμε που είσαι ο καθρέφτης για να κοιτάμε τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ένας αρχηγός πρέπει να πληροί αυτά τα κριτήρια. Ήσουν το στήριγμα, ο ώμος που όλοι όσοι βρέθηκαν στα αποδυτήρια έβρισκαν στήριξη. Και το παράδειγμα για ν’ ακολουθήσουν όλοι οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι όπως εσύ μαθαίνουν μπάλα στο Μαρέο. Μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος γιατί έχεις αφήσει όλα τα απαραίτητα χνάρια στο μήκος της διαδρομής, ώστε όσοι ακολουθούν να μην χαθούν.

Σ’ ευχαριστούμε που πάντοτε κουβαλούσες ευπρεπώς -και όχι ευκαιριακά- την πυξίδα στο σάκο σου, ώστε η ομάδα να μην λοξεύει υπερβολικά από το δρόμο της, μολονότι ο προσανατολισμός της δεν ήταν δική σου ευθύνη.

Σ’ ευχαριστούμε που είσαι ο καλύτερος πρέσβης που θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα. Όχι μόνο διότι την κουβαλάς μαζί σου όπου πας, και αυτό, αλλά και επειδή είσαι το παράδειγμα των αρχών που ο αυθεντικός φίλος της Σπόρτινγκ πρέπει να έχει.

Σ’ ευχαριστούμε για τις αξιομνημόνευτες πάσες σου. Για την ηρεμία, όταν οι αναταράξεις αυξάνονταν. Για το ότι ήσουν ο προφήτης του Πρεσιάδο στο χορτάρι και για τα διδάγματα του Βιδάλες.

Ευχαριστούμε που κατάλαβες ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, αλλά η Σπόρτινγκ ένα αίσθημα. Και που μετέφερες αυτό το μήνυμα στα αποδυτήρια.

Σ’ ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σου. Μπορούσες να έχεις εναντιωθεί σε αποφάσεις που ήταν εις βάρος σου και πάντοτε επέλεγες να μεριμνείς για το κοινό καλό, να διατηρείς την ηρεμία στην ομάδα και να ενθαρρύνεις τους συμπαίκτες στο γήπεδο, στον πάγκο ή ακόμη και στην κερκίδα.

Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι είσαι ο αγαπημένος των πιτσιρικάδων… Έγινες ένας από αυτούς, όταν χρησιμοποιώντας την μπάλα μπήκες στην προπόνησή τους στο Μαρέο. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι ανεξίτηλες μνήμες για τα παιδιά που ονειρεύονται να σου μοιάσουν.

Στα δάκρυά σου είμαστε απόλυτα όλοι όσοι κουβαλάμε τον θυρεό της Ρεάλ Σπόρτινγκ Χιχόν στην καρδιά. Η Χιχόν δεν θα σε ξεχάσει, διότι δεν έχει σημασία πόσος χρόνος θα περνά ανάμεσα στις επισκέψεις σου, η οικία θα έχει πάντοτε τον ίδιο ιδιοκτήτη. Θα τα πούμε σύντομα. Και καλή τύχη, αν και το να περιμένεις την τύχη σου είναι για τους μέτριους, εσύ τη διαμορφώνεις, την αναζητάς και τη μοιράζεις.

Για όλα αυτά και για πολύ περισσότερα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές της Πριμέρα και υπάρχει και ο “Νάτσιν” Κάσες. Ένας από εμάς. Με τη Σπόρτινγκ για πανί και εφόδιο στις αποσκευές σου θα νικάς στα γήπεδα του κόσμου.
Σε αγαπάμε, σε λατρεύουμε»