Ντουντελάνζ: Ένας 16χρονος σύλλογος με 20 τίτλους

Για πρώτη φορά ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδα από το Λουξεμβούργο σε ευρωπαϊκό αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι κληρώθηκαν με την Ντουντελάνζ, η οποία μετρά μόλις 16 χρόνια ζωής.
 
Αποτελεί μείγμα τριών ομάδων που έχουν τη δική τους ιστορία στο Λουξεμβούργο. Η συγχώνευση των Alliance Dudelange, Stade Dudelange και US Dudelange έγινε το 1991 και δόθηκε η ονομασία «F91  Dudelange».
 
Μόλις στο δεύτερο χρόνο ζωής της κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου, ενώ τον πρώτο της τίτλο το πανηγύρισε το 2000 όταν κατέλαβε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκ τότε κατέκτησε 13 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα.
 
Η υπέρβασή της το 2012-13
Στην Ευρώπη συμμετείχε για πρώτη φορά το 1999 συμμετέχοντας στα προκριματικά. Από το 1999 πετυχαίνει να παίρνει κάθε χρόνο ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Στο διάστημα αυτό κατέκτησε και τα 13 της πρωταθλήματα (από τις 18 διοργανώσεις που έγιναν). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε, μόνο το 2015 δεν κέρδισε μία από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
 
Φυσικά, η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν η πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2012-13 όταν απέκλεισε διαδοχικά τις Τρε Πένε και Σάλζμπουργκ, όμως έμεινε εκτός στη συνέχεια από την Μάριμπορ.
 
Ο 36χρονος προπονητής και το ρόστερ
Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Ντίνο Τόπμελερ, ο οποίος προσελήφθη το περασμένο καλοκαίρι και, πριν κλείσει τα 37, οδήγησε το σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. 
 
Στο περσινό ρόστερ της υπήρχαν αρκετοί ντόπιοι και Γάλλοι παίκτες, ενώ υπάρχουν επίσης ποδοσφαιριστές από Γερμανία, Βέλγιο ,Boσνία, Βουλγαρία, Μαρόκο, Κόγκο, Αγκόλα, Γκάνα, και Σενεγάλη. 
 
Ο επιθετικός David TURPEL είναι το πρώτο βιολί στην επίθεση έχοντας πετύχει 21 γκολ και ήταν τρίτος στο πίνακα των σκόρερ.