Ο εξωπραγματικός (για την Κύπρο) μισθός του Κρίστιανσεν στη Λιντς

Την πετυχημένη πορεία του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Τόμας Κρίστιανσεν.
 
Ο Δανός τεχνικός από την Πέμπτη (15/6) είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Λιντς, μια από τις ιστορικότερες αγγλικές ομάδες.
 
 
Μετά από τρία χρόνια πετυχημένης καριέρας στην Κύπρο σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, ο Κρίστιανσεν δοκιμάζεται σ’ ένα σκληρό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Τσάμπιονσιπ, με στόχο να επαναφέρει τα «παγόνια» στην Πρέμιερ Λιγκ.
 
Ο Κρίστιανσεν κέρδισε με το σπαθί του και γερή αύξηση αποδοχών, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από την Αγγλία οι ετήσιες απολαβές του θ’ αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.
 
 
Δηλαδή, ο Δανός προπονητής θα αυξήσει σημαντικά τον μισθό του σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, καθώς στον ΑΠΟΕΛ το κασέ του ιδίου και των συνεργατών του ήταν κοντά στα 250 χιλιάρικα τον χρόνο.
 
Πάντως, για τη Λιντς το ποσό του μισού εκατομμυρίου που θα δώσει στον Κρίστιανσεν δεν θεωρείται ψηλό, αφού ο προκάτοχος του Κρίστιανσεν στον πάγκο της ομάδας, Γκάρι Μονκ, είχε απολαβές περίπου 800 χιλιάδες (αγγλικές) λίρες.
 
 
Στα ίδια επίπεδα ήταν οι απαιτήσεις των Βίκτορ Σάντσεθ, Γιάπ Σταάμ και Ντέιβιντ Βάγκνερ, τους οποίους ο Κρίστιανσεν κέρδισε στη μάχη διεκδίκησης του πάγκου της Λιντς. 
 
Συμβόλαιο για 2+1 χρόνια 
Στην Κύπρο υπέγραφε μονοετή συμβόλαια συνεργασίας τόσο με την ΑΕΚ όσο και με τον ΑΠΟΕΛ. Στην Λιντς ο Δανός προπονητής θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια, καθώς η διοίκηση της ομάδας του προσέφερε συμβόλαιο για δύο συν ένα χρόνια.