Σαλάν, ο εκλεκτός «γίγαντας» του Πάμπου

Τον εκλεκτό του για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στη νέα Ομόνοια βρήκε ο Πάμπος Χριστοδούλου.
 
Ο Κύπριος τεχνικός θέλει ενίσχυση στον «άσσο» και θέλει να πλαισιώσει τον Παναγή μ’ ένα ικανό και έμπειρο τερματοφύλακα. 
Ο Γάλλος, Ρομάν Σαλάν είναι αυτός που έβαλε στο «στόχαστρο» το νέο αφεντικό της Ομόνοιας και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να τον πείσει να συνεργαστούν. Λέμε αυτή τη φορά, γιατί δεν είναι η πρώτη που ο Πάμπος Χριστοδούλου «φλερτάρει» με τον 33χρονο τερματοφύλακα. 
 
 
 
Πέρυσι, προτού καταλήξει στον  Ράφαελ Ρόμο, ο Πάμπος Χριστοδούλου κατέθεσε πρόταση για λογαριασμό της ΑΕΛ στον Σαλάν, εντούτοις ο ύψους 1.89 μ. πορτιέρε επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Γκινγκαμπ. 
 
Λογική απόφαση καθώς η γαλλική ομάδα παίζει σε προηγμένο πρωτάθλημα, ενώ προσέφερε και καλύτερους οικονομικούς όρους στον ποδοσφαιριστή. Οι μόλις τέσσερις συμμετοχές που κατέγραψε στη Γαλλία (μόλις μια στο πρωτάθλημα) δεν άφησαν ικανοποιημένο τον Σαλάν που ψάχνεται και αυτό το καλοκαίρι. 
Ο Πάμπος Χριστοδούλου κτύπησε εκ νέου την πόρτα του έμπειρου πορτιέρε και περιμένει την απόφαση του. Σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Σαλάν μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου. 
 
Από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ήταν στη Μαρίτιμο (94 συμμετοχές), με εξαίρεση το δεύτερο εξάμηνο του 2013, οπόταν έπαιξε στη Ρίο Άβε. Άρχισε την καριέρα του από τη Λοριάν, ενώ αγωνίστηκε επίσης στις Τουρ και Ναβάλ.