Δεκατρείς Ιούδες για τον Μάριο Μπέιν!

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011. Η αποστολή της Φέγενοορντ έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο Heerlickheijd στο Ερμέλο. Οι παίκτες συγκεντρωμένοι συζητούν -εν τη απουσία του προπονητικού επιτελείου- την προετοιμασία της ομάδας, τους κανόνες που πρέπει να τεθούν και ένα διαφορετικό πλάνο, προκειμένου να μην επαναληφθεί η καταστροφική πορεία της περασμένης περιόδου.
Κουβέντα στην κουβέντα, το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα για τον Μάριο Μπέιν, ο οποίος στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σε ψηφοφορία αποφασίζεται η αποχώρησή του. «Στη διάρκεια της συζήτησης αντιλήφθηκα ότι ανάμεσα στις γραμμές υπήρχε πολλή ενόχληση. Δόθηκαν μερικές πολύ καθαρές απαντήσεις για την εμπιστοσύνη της ομάδας στον Μάριο Μπέιν. Ένιωθα ότι γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα έπρεπε να αναλάβω πρωτοβουλία», αποκάλυψε ο αρχηγός Ρον Φλάαρ, ο οποίος έστειλε μήνυμα στον Μάρτιν φαν Χέιλ. Την επομένη ο νέος τεχνικός διευθυντής, ο οποίος είχε πάρει ήδη κάποια μηνύματα ανησυχίας μέσα από την ομάδα κατά τις διαπραγματεύσεις συμβολαίων, ανακοινώνει -από κοινού με τον γενικό διευθυντή Έρικ Γκούντε- σε μια βιαστικά στημένη συνέντευξη Τύπου την αποδέσμευση του Μπέιν.

Εις βάρος του ψήφισαν οι Μπίσεσβαρ, Ελ Αχμάντι, Σένκεφελντ, Φερ, Καμπράλ, Αουασάρ, Ντάρλεϊ, Λέιρνταμ, Πρέτι, φαν Χάαρεν, Μάρτινς Ίντι, Μούλντερ και Φλάαρ. Υπέρ του ψήφισαν οι Τσες, Ντάνι Φερνάντες, Σισέ, Λάμπρου και Μοκότζο. Απείχαν της ψηφοφορίας οι νεοφερμένοι (Ράμσταϊν, Γκουγιόν Φερνάντες, Κλάσιε, Νέλομ και Ισούφι).
 
Το «κατηγορώ» του Μπέιν
Ο φαν Χέιλ, ο οποίος έριξε όλη την ευθύνη της απόφασης στους παίκτες, ενημέρωσε τον Μπέιν. Ο τελευταίος έφυγε το ίδιο βράδυ για την Ισπανία, δεν ήθελε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου της αποδέσμευσής του. Ήταν ένα κολοσσιαίο πλήγμα για το πρεστίζ του και ο ίδιος ένιωθε καταρρακωμένος. «Είμαι απογοητευμένος από ανθρώπους που πίστευα φίλους, ανθρώπους που ήταν κοντινοί μου. Ήρθαν ακόμη και στο σπίτι μου. Αυτές οι φιλίες αποδείχθηκαν άνευ της παραμικρής αξίας. Η καρδιά μου θα χτυπά πάντα για τη Φέγενοορντ, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ο φαν Χέιλ γνώριζε για τη δυστυχία στην ομάδα και το ενδεχόμενο ψηφοφορίας. Μπορούσε να την αποτρέψει και τον κατηγορώ που δεν το έπραξε. Οι όποιες κινήσεις κι αποφάσεις έπρεπε να είχαν λάβει χώρα, όταν οι παίκτες είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια κατά τη διαπραγμάτευση των συμβολαίων τους. Ο φαν Χέιλ ήλθε κάποια στιγμή και μου είπε ότι 13 από τους 18 παίκτες ψήφισαν εναντίον μου. Τον ρώτησα: τι, τώρα; Και μου είπε: Δεν θυμάμαι. Ήθελα να το ελέγξω, αν δω αν υπήρχαν όντως 13 παίκτες εναντίον μου. Η δυσαρέσκεια ήταν για πράγματα που μπορούσαν να ξεπεραστούν, όπως η ένταση των προπονήσεων. Νομίζω πως τα πάντα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Έλαβα γραπτά μηνύματα από παίκτες, στα οποία αναφέρουν πως δεν περίμεναν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν τέτοια τροπή».
Ο Μάρτιν φαν Χέιλ αντέδρασε στην κατηγορία του Μπέιν ως εξής: «Ίσως ο Μάριο να πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του, αντί πάντα να δείχνει τους άλλους».