«Δεν θα μου μάθεις κανονισμούς! Χρειάζεσαι γυαλιά!» (vid)

Ήταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Η οικοδέσποινα είχε εξασφαλισμένη θέση στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, η φιλοξενούμενη στα αντίστοιχα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το (μόνο) διακύβευμα για την Αούστρια Βιέννης του Τόρστεν Φινκ ήταν μια νίκη γοήτρου επί της πρωταθλήτριας Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ, η οποία ωστόσο πήρε τη νίκη με 3-2, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0.
Ακόμη πιο συναρπαστική κι από την εξέλιξη του σκορ, ωστόσο, αποδείχθηκε η flash interview του πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ξέσπασε on camera, όταν οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές αμφισβήτησαν πως το τέρμα της ισοφάρισης της Ρεντ Μπουλ προήλθε από αντικανονική θέση. Ο Αυστριακός τεχνικός βγήκε εκτός εαυτού και εξέφρασε την οργή του με μια σειρά από… επικές ατάκες. Διαβάστε ακολούθως όλη τη στιχομυθία:


 
-Κύριε Φινκ, γιατί γι’ ακόμη μια φορά δεν φτάσατε στη νίκη απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ;
-Γιατί δεχτήκαμε ένα γκολ από θέση οφσάιντ! Το 2-2 ήταν ένα ξεκάθαρο γκολ-οφσάιντ! Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε μόνο ένα σουτ από τα 25-35 μέτρα, νομίζω ότι κάναμε τεράστιο παιχνίδι και μετά ήλθε ο διαιτητής με αυτήν την απόφαση και μας στέρησε τη νίκη. Χωρίς αυτήν ίσως το παιχνίδι να κατέληγε, το πολύ-πολύ, στην ισοπαλία.
-Πάμε να δούμε μαζί αυτό το 2-2, από τη δική μας σκοπιά ένα κανονικό τέρμα και όχι οφσάιντ…
-Ναι, διότι δεν έχετε ιδέα από ποδόσφαιρο!
-Ναι, οκ, ευχαριστώ.
-Εδώ… εδώ ακουμπά την μπάλα και μετά ο συμπαίκτης του είναι σε θέση οφσάιντ. Η μπάλα ακουμπά στον παίκτη της Ζάλτσμπουργκ και είναι οφσάιντ!
-Πιστεύω ότι ο Ρότπουλερ (σ.σ. παίκτης της Αούστρια) άγγιξε την μπάλα…
-Όχι, το είδα.
-Ας το ξαναδούμε τότε.
-Ορίστε, εδώ ακουμπά ο αντίπαλος την μπάλα! Τι είναι λοιπόν; Τι είναι λοιπόν;!
-Είναι δύσκολο… δύσκολο να πεις. Αν ο Λάιμερ έχει βρει την μπάλα, ήταν… αλλά τώρα ας το δούμε…
-Ναι, ας το δούμε… Ορίστε, την άγγιξε ή όχι; Με το γόνατο…
-Αλλά δεν είχε…
-Όχι, από τη στιγμή που την άγγιξε, ο άλλος πιο πίσω είναι οφσάιντ. Τέλος! Δεν θα μου μάθεις τον κανονισμό! Εσύ κάνεις μεταδόσεις αγώνων σκι, ε…
-Ναι… ας το δούμε κι από άλλη μια λήψη…
-Δείτε κι από δω… ακουμπά στο γόνατό του…
-Να, εδώ, τώρα, είναι ο μηρός του Ρότπουλερ. Είναι πολύ οριακό.
-Από τη στιγμή που έχει αγγίξει την μπάλα ο ένας, ο άλλος είναι οφσάιντ! Η μπάλα πάει μπροστά, ο άλλος είναι οφσάιντ. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε.
-ΟΚ, ας το αφήσουμε λοιπόν έτσι.
-Στο τέλος ο καθένας μπορεί να έλθει και να πει ότι δεν έκαναν όσα έπρεπε κ.λπ. Εννοώ, έβαλαν γκολ μ’ ένα τυχερό σουτ, εμείς είχαμε κι άλλες ευκαιρίες και μετά έρχεται το 2-2 από γκολ-οφσάιντ. Τέλος. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά κάθε φορά που σας βλέπω έχω ούτως ή άλλως άσχημο προαίσθημα.
-Ναι, αλλά κατά τη γνώμη σας ευθύνεται μόνον ο διαιτητής για την ήττα; Ή υπάρχουν κι άλλοι λόγοι;
-Ναι… προφανώς μπορείς να μην τον αφήσεις να βγάλει τη σέντρα… ή άλλες καταστάσεις που μπορείς να κάνεις καλύτερα τα πράγματα, αυτό είναι ξεκάθαρο.
-Πονά διπλά, όταν προηγείσαι 2-0 και χάνεις το παιχνίδι μέσα από τα χέρια σου; Εννοώ κάθε ήττα πονά, αλλά τώρα είχατε την τεράστια ευκαιρία για μια νίκη επί της Ζάλτσμπουργκ…
-Ναι, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν κακοί, η Ζάλτσμπουργκ στο τέλος ήταν ένα κλικ καλύτερη, διότι κέρδισε 3-2, δεν μπορώ να το διατυπώσω αλλιώς, διότι δεν μου δίνετε δίκαιο, οπότε τι μπορώ να πω; Και, στο τέλος, παθητικά έπαιξε και η Μάντσεστερ Γ. χθες (σ.σ. στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ)…
-ΟΚ, αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, δεν μπορείτε να τα ρίχνετε όλα στον διαιτητή…
-Ναι, ασφαλώς, αλλά ένα γκολ είναι ένα γκολ, έτσι;
-Ακριβώς. Ένα κανονικό, όπως είδαμε…
-(αφού κάνει κίνηση ν’ αφήσει το μικρόφωνο και να φύγει, αρχίζει να γελά) Χαχα! Είναι απίστευτο! Ο άνθρωπος χρειάζεται γυαλιά!          
-Ναι, να συνεχίσουμε…
-Όχι, δεν είναι κακό. Δεν είμαι θυμωμένος. Απλώς λέω ότι δεν έχει ιδέα ο άνθρωπος!
-Ναι, είναι δικαίωμά σας. Δεν έχετε μάθει πόσο έληξε το παιχνίδι της Στουρμ (σ.σ. διεκδικούσε τη δεύτερη θέση από την Αούστρια) έτσι;
-Όχι.
-Σίγουρα είναι μια εξέλιξη (σ.σ. η νίκη της) που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον για την τελευταία αγωνιστική…
-Καλό για εσάς, ε;
-Όχι, σας παρακαλώ.
-Ναι, καλά…
-Τώρα λοιπόν μπορούν τα πράγματα να γίνουν πολύ ζόρικα στο τελευταίο παιχνίδι με την Αντμίρα.
-Σε κάθε περίπτωση.
-Και έχετε να αναπληρώσετε σημαντικούς παίκτες που συμπλήρωσαν κάρτες. Μπορούν να καλυφθούν τα κενά τους;
-Ναι, είμαι σίγουρος. Έχει τελειώσει η σεζόν στο σκι, διαφορετικά γιατί είστε πάλι εδώ εσείς;
-Ναι, έχει ολοκληρωθεί.