Καημένε, Μπέιν, προσδοκάς να τη ζήσεις κιόλας;

Λαλίστατος και αρκετά ενημερωμένος για την ομάδα που αναλαμβάνει είναι τα πρώτα συμπεράσματα για τον Μάριο Μπέιν.
 
Ο Ολλανδός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ στην παρουσίαση του από τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» απένειμε τα εύσημα στον Τόμας Κρίστιανσεν για το έργο που επιτέλεσε, τόνισε πως θα διατηρήσει τα θετικά στοιχεία και θα δουλέψει με γνώμονα να κάνει πιο επιθετική και θεαματική την ομάδα.
 
 
 
 
Το νέο αφεντικό των πρωταθλητών αφουγκράστηκε τον παλμό του κόσμου και ήταν ετοιμόλογος σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν χωρίς να χαμηλώσει ούτε ένα πόντο τον πήχη των προσδοκιών. Άλλωστε, δεν έχει περιθώρια να το κάνει.
 
Με λίγα λόγια, χαρακτήρισε αποτυχία αν δεν μπει ο ΑΠΟΕΛ ομίλους, αν δεν πάρει το πρωτάθλημα και αν δεν παίξει καλή μπάλα. Ο προκάτοχος του πέτυχε (σχεδόν) και τα τρία πιο πάνω αλλά έφυγε. Άρα, ο Μπέιν γνωρίζει εξ αρχής ότι πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια για να μακροημερεύσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.
 
Όχι να κριθεί ως επιτυχημένος, καθώς τέτοιοι ήταν οι Δώνης, Κετσπάγια και Κρίστιανσεν, αλλά να επιβιώσει για αρκετό διάστημα στον «Αρχάγγελο».
 
 
 
Κρατάμε, επίσης, την ατάκα του Ολλανδού στην ερώτηση αν είναι έτοιμος να δεχθεί την πίεση ενός από τους πιο ηλεκτρικούς πάγκους της Ευρώπης: «Όταν πας σε μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ σαφέστατα και υπάρχει πίεση. Δούλεψα σε ομάδες που είχαν πίεση και αντιλαμβάνομαι απόλυτα την πίεση που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ. Ξέρω να ζω με την πίεση και μάλιστα προσδοκώ να τη ζήσω», είπε ο Μπέιν.
 
Συγνώμη, κόουτς, αλλά είτε δεν στα είπαν καλά ή χρειάζεσαι ζουρλομανδύα που προσδοκείς να τη ζήσεις κιόλας. Ξέχασε τη Φέγενορντ, ξέχασε τη Φενερμπαχτσέ. Εδώ είναι ΑΠΟΕΛ. Εδώ είναι που έκραζαν τον Γιοβάνοβιτς ενώ πήγε την ομάδα στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί δεν πήρε επιθετικό. Εδώ είναι ΑΠΟΕΛ. Που έδιωξαν τον Δώνη αν και ο ΑΠΟΕΛ ήταν πρώτος στη βαθμολογία και έπαιξε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ είναι ΑΠΟΕΛ. Που έδωσε χαρτί απόλυσης στον Κετσπάγια ενώ είχε το ένα χέρι στο τρόπαιο. Για τον Κρίστιανσεν τα ξέρεις, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.
 
 

 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκύψεις το κεφάλι να δουλέψεις και αν πετύχεις θα κερδίσεις πολλά. Όσο ηλεκτρικός και να είναι ο πάγκος αυτός έκανε «μάγκες» πολλούς. Ιβάν, Δώνης και Σέρτζιο βρήκαν πετροδόλαρα, ο Κετσπάγια πήγε ΑΕΚ, ενώ ο Κρίστιανσεν κατάφερε σ’ ένα χρόνο να διπλασιάσει τις (οικονομικές) απαιτήσεις του.
 
Συμπέρασμα; Αν ο Μπέιν βάλει τον ΑΠΟΕΛ σε ομίλους και πάρει το πρωτάθλημα θα αυξήσει τις μετοχές του στο παζάρι ανεξαρτήτως αν ο Πρόδρομος του δώσει τις βαλίτσες στο χέρι. Αν χάσει έναν από τους δύο βασικούς στόχους των «γαλαζοκιτρίνων» κάθε σεζόν είναι περιττό ν’ αναφέρουμε τι θα επακολουθήσει. 
 
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να προσπαθεί (ακόμα) η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να πείσει κανέναν ότι η απόφαση για να μην παραμείνει ο Κρίστιανσεν πάρθηκε μετά τον τελικό κυπέλλου. Δικαίωμα της ήταν και θα κριθεί εκ τους αποτελέσματος.