Μπέιν: Η φιλοσοφία, η πίεση και ο Στοχ

Λαλίστατος ήταν ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μάριο Μπέιν στην παρουσίαση του από τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Ο Ολλανδός τεχνικός έδειξε να γνωρίζει πλήρως που έρχεται, την πίεση που θα αντιμετωπίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ενώ μίλησε για τις κινήσεις ενίσχυσης που θα γίνουν και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Μίροσλαβ Στοχ.
 
Απόσπασμα δηλώσεων
Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος που ήρθα στον ΑΠΟΕΛ. Η πραγματικότητα είναι πως είχαμε μια επαφή πριν δύο χρόνια αλλά προτίμησε άλλο προπονητή. Εμένα μου αρέσει να μένω αρκετό καιρό σε μια ομάδα και να κάνω έργο. 
 
Είχαμε πριν λίγες μέρες επαφή με τον ΑΠΟΕΛ. Ήρθε ο κ. Χουάνχο (Λορένθο) στην Κωνσταντινούπολη και μιλήσαμε για το πλάνο του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν. Να διατηρήσω τον ΑΠΟΕΛ σε ψηλό επίπεδο. Ξέρω τι κάνει το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια και στη Ευρώπη και τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο προηγούμενος προπονητής πέτυχε πάρα πολλά πράγματα και αυτό που θέλω να κάνω είναι να τα συνεχίσω.
 
Για την φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού: Μου αρέσει να παίζει η ομάδα μου ποδόσφαιρο κατοχής, να κρατά την μπάλα. Να αναπτύσουν το παιχνίδι από πίσω να είναι επιθετικές και να κάνουν ευκαιρίες να χαίρεται ο κόσμος. Αυτό φυσικά το λένε όλοι οι προπονητές το θέμα είναι να το κάνεις πράξη στο γήπεδο. 
 

Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ και σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί: 
Έχω μιλήσει με τον κ. Λορένθο και ενημερώθηκα για τη συμφωνία με τους Ποτέ και Ρουέδα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα στην επιθετικότητα της. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα στην παραγωγικότητα της ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. 
 
Για την πίεση που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ: Όταν πας σε μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ σαφέστατα και υπάρχει πίεση. Δούλεψα σε ομάδες που είχαν πίεση και αντιλαμβάνομαι απόλυτα την πίεση που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ. Ξέρω να ζω με την πίεση και μάλιστα προσδοκώ να τη ζήσω
 
Αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μίροσλαβ Στοχ: Η πολιτική της ομάδας είναι να μην μιλά για ονόματα αλλά θα σας πω για την περίπτωση του Στοχ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι στα μεγέθη που μπορεί οικονομικά να εξυπηρετήσει ο ΑΠΟΕΛ.