Στο Προεδρικό για τα χρέη εκατομμυρίων Κουτσοκούμνης και πρόεδροι σωματείων

Καθοριστικό ραντεβού στο Προεδρικό θα έχουν τη Δευτέρα (29/5) ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και πρόεδροι των σωματείων Α’ Κατηγορίας με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Οι κρατικές (φόρος εισοδήματος και κοινωνικές ασφαλίσεις) οφειλές εκατομμυρίων των σωματείων αποτελούν «αγκάθι» για αρκετές ομάδες και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα τους.
 
Σε κίνδυνο τίθεται και η συμμετοχή μερικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς η αρμόδια επιτροπή κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ είναι αυστηρή σε θέματα οφειλών των ομάδων και το μπαλάκι είναι στα πόδια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
 
Νίκος Αναστασιάδης, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και πρόεδροι των ομάδων θα θέσουν επί τάπητος το «καυτό» θέμα με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή. Αρκετά σωματεία πληρώνουν τον διακανονισμό που έγινε για παλαιότερα χρέη προς το κράτος, άλλα όμως όχι με αποτέλεσμα να μη δίνεται λύση στο πρόβλημα.
 
Η σημερινή μέρα θα φέρει εξελίξεις και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θυμίζουμε ότι όποιο σωματείο δεν περάσει με επιτυχία τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ τιμωρείται με αφαίρεση έξι βαθμών, δεν έχει το δικαίωμα μεταγραφών, ενώ χάνει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα εάν έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.