«Να χαιρόμαστε με αυτά που κερδίζουμε, παρά με αυτά που χάσαμε»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου ο πρόεδρος, Άντρος Καραπατάκης.

Ο πρόεδρος αρχικά έκανε τον δικό του απολογισμό για την σεζόν που ολοκληρώθηκε και στο τι σημαίνει το γεγονός ότι η ομάδα μας τερματίζει τα τρία τελευταία χρόνια στην 2η θέση. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον στόχο για ολοκλήρωση των έργων υποδομής και αποκάλυψε ότι τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η κατασκευή του προπονητικού κέντρου των Ακαδημιών.

Ακολούθως αφού εξέφρασε την περηφάνια του για το γεγονός ότι μέσα σε χρόνο-ρεκόρ η ομάδα της Λάρνακας μπήκε στο ΑΕΚ ARENA, εξήγησε τι ακριβώς θα συμπεριλαμβάνει η επόμενη φάση του γηπέδου.

Προτού στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μη μαζική παρουσία του στο γήπεδο και έκλεισε με τον προγραμματισμό που… τρέχει, με αποκλειστικά υπεύθυνο τον τεχνικό διευθυντή.

Ο απολογισμός της χρονιάς: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος. Νομίζω είναι καλά να χαιρόμαστε με αυτά που κερδίζουμε, παρά με αυτά που χάσαμε. Αν δει κάποιος την πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία 20-25 χρόνια είχαμε βγει δύο φορές στην Ευρώπη και την 4η θέση να είναι η καλύτερη θέση, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα προσπαθεί για το πρωτάθλημα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Έχουμε τερματίσει τρεις φορές στην δεύτερη θέση και έχουμε βγει τρεις φορές στην Ευρώπη κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Αν το δεις από αυτή την σκοπιά, η χρονιά είναι πετυχημένη».

Για το ότι η ΑΕΚ παλεύει για τον τίτλο τα τρία τελευταία χρόνια: «Είναι ένδειξη ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας. Πάντα μπορούμε να πάμε και καλύτερα. Έχουμε βάλει τις βάσεις, είπαμε από την αρχή ότι θέλουμε μία ομάδα που να είναι μόνιμος πρωταγωνιστής».
 

Για τη μίνι κρίση τον Ιανουάριο: «Στα τρία χρόνια που είμαι στην προεδρία της ΑΕΚ ίσως ήταν αυτή η πιο δύσκολη στιγμή. Η ομάδα έχανε συνεχώς από θεωρητικά μικρές ομάδες. Ίσως αυτό να στοίχισε και τον τίτλο, όμως εμείς ξέραμε ότι δεν θα αλλάξουμε μία συνταγή επειδή είχαμε ένα μήνα κακά αποτελέσματα. Αγκαλιάσαμε την ομάδα, στηρίξαμε τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές».

Για τη νέα χρονιά: «Δυστυχώς ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύ λίγος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο. Οι στόχοι είναι οι ίδιοι, η ομάδα να είναι μόνιμος πρωταγωνιστής και να παλεύει σε όλες τις διοργανώσεις και όλους τους τίτλους. Επίσης, στόχος της νέας σεζόν είναι να τελειώσουμε έργα υποδομής που έχουμε προετοιμάσει».

Ποια είναι τα έργα υποδομής: «Δεν είμαι μόνο το ΑΕΚ Αρένα. Για το γήπεδο έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την δεύτερη φάση. Προγραμματίζουμε, επίσης, να ξεκινήσουμε και την κατασκευή του προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες. Όπως ξέρετε η ΑΕΚ έχει γη δίπλα από τα δικαστήρια απέναντι από την λίμνη της Αλυκής. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε και με αυτό το έργο».

Για το ΑΕΚ Αρένα: «Ήταν ένα όνειρο δεκαετιών, καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στις επόμενες φάσεις. Έχουμε χωρίσει τα έργα της επόμενης φάσης σε τέσσερις υπο-φάσεις, οι οποίες θα γίνονται ανάλογα με πόσα λεφτά έχουμε στη διάθεσή μας και πόσα λεφτά χορηγίες και με άλλο τρόπο θα μπορούμε να βρούμε».

Τι περιλαμβάνουν οι επόμενες φάσεις για το γήπεδο: «Πρώτο είναι το ισόγειο πίσω από τη δυτική κερκίδα που είναι τα αποδυτήρια, οι χώροι αποκατάστασης τραυματιών, αίθουσας για τους διαιτητές, δημοσιογράφους και όλα αυτά. Αν έχουμε λεφτά θα προχωρήσουμε και στον όροφο που αποτελείται από τους χώρους υποδοχής με ένα καφεστιατόριο, χώρους για δημοσιογράφους. Μετά είναι η τρίτη υπόφαση στην οποία είναι να επεκτείνουμε τα δημοσιογραφικά θεωρεία ούτως ώστε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές του UEFA κατηγορίας 4 και το τελευταίο σκέλος είναι το σκέπαστρο της δυτικής κερκίδας. Όταν τα τελειώσουμε όλα αυτά, το γήπεδο θα είναι κατηγορίας 4. Εμείς θα προχωρούμε σε αυτά τα 4 σκέλη ανάλογα πόσα λεφτά έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά το επόμενο σκέλος θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Αυτή είναι ίσως είναι η πιο μεγάλη πρόκλησή μου στη προεδρία μου στην ΑΕΚ. Να καταλάβουμε την συμπεριφορά του κόσμου μας. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ και άλλοι συνεργάτες μου είμαστε κάπως απογοητευμένοι με την προσέλευση του κόσμου. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να θέλει ομάδα που να κάνει πρωταθλητισμό, όταν δεν έρχεται στο γήπεδο. Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Έχουμε αναθέσει σε κάποιους ειδικούς να μελετήσουμε γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο. Εντάξει, βλέπουμε και από άλλες ομάδες να έχουν παρόμοια προβλήματα, αλλά εμεί ειδικά στην ΑΕΚ βλέπουμε ότι μπορεί να παίζουμε ντέρμπι και το γήπεδο να μην είναι γεμάτο και όλες οι καφετερίες να είναι γεμάτες από φιλάθλους μας να βλέπουν το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση που είμαι σίγουρος ότι θα το αντιμετωπίσουμε».

Μήνυμα στον κόσμο: «Εμεί στη διοίκηση κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μεγαλώσουμε την ΑΕΚ, να μεγαλώσουμε την πόλη μας και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μας βοηθά πάρα πολύ στην προσπάθειά μας. Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας, με τη νέα σεζόν θέλουμε να δώσει μαζικά το παρών του στο γήπεδο να μας βοηθήσει».
Για το σχεδιασμό: «Έχουμε ένα μοντέλο που τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύει με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο προγραμματισμός δεν σταμάτησε, συνεχίζει. Ο κ. Ρόκα είναι υπεύθυνος για να μας προετοιμάσει την ομάδα».