Κύμα αποχωρήσεων από τον ΑΠΟΕΛ

Ο τελικός κυπέλλου ήταν το τελευταίο παιχνίδι για επτά ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Ο Πιέρος Σωτηρίου πάει στην Κοπεγχάγη, ο Γιαννιώτας επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ενώ αποχωρούν οι Αστίθ και Μπαράλ. Επίσης, oι δανεικοί Γιαμπερέ - Κάνιας επιστρέφουν σε Μπορντό και Αστάνα αντίστοιχα, ενώ ο Χριστοφορου γυρίζει στον Άρη
 
Ειλημμένη ήταν και η απόφαση «διαζυγίου» με τον Τόμας Κρίστιανσεν ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού. 
 
 
Από τη στιγμή που οδήγησε τους «γαλαζοκίτρινους» στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο ήταν φανερό πως οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν. Και νταμπλούχος ο Δανός θ’ αποχωρούσε.
 
Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη έκρινε σοφότερο να προχωρήσει στην πρόσληψη άλλου προπονητή, με το οικονομικό να ήταν η αιτία και όχι η αφορμή της απόφασης.
 
Ο Κρίστιανσεν έγινε ο πρώτος από τους 13 προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης και στις δύο θητείες του που ολοκλήρωσε ποδοσφαιρική περίοδο, όμως παρά το γεγονός πως πέτυχε τους στόχους της ομάδας αποχωρεί.
 
Η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» είχε πάρει την απόφαση της και ήδη έχει δρομολογήσει εξελίξεις για τον αντικαταστάτη του. Στο τραπέζι έπεσαν 2-3 ονόματα υποψήφιων προπονητών και έγιναν προκαταρκτικές επαφές με τουλάχιστον έναν εξ αυτών.
 
Η πρόσληψη του νέου προπονητή δεν θα μακρηγορήσει και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Οι πιθανότητες ο νέος προπονητής να είναι γνωστό όνομα στο κυπριακό φίλαθλο κοινό είναι αυξημένες. 
 
Έπονται κι άλλοι
Ο Ούρκο Πάρντο αγωνίστηκε βασικός στον τελικό και δεν αποκλείεται να φόρεσε και αυτός για τελευταία φορά τα γάντια του ΑΠΟΕΛ. Ο Βελγοϊσπανός, που φέρει ευθύνη στο γκολ του Απόλλωνα, έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν αλλά η φημολογία που τον θέλει ν’ αποχωρεί δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
 
Ο ΑΠΟΕΛ συμφώνησε με τον Ρομό, αλλά για να πάρει τον Βενεζουελάνο πρέπει ν’ αποχωρήσει ο Πάρντο. Τι προθέσεις έχει ο Ούρκο; Να μείνει στον ΑΠΟΕΛ υπό τη σκιά του Βάτερμαν γι’ άλλο ένα χρόνο ή να πάει κάπου αλλού που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο;
 
Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες μέρες και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Δεν αποκλείεται από τον ΑΠΟΕΛ να προκύψουν και άλλες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που διατηρούν συμβόλαια.