Ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ομόνοιας

Η εφιαλτική για την Ομόνοια σεζόν έλαβε τέλος στο Τσίρειο. Μια χρονιά που ξεκίνησε με διαφορετικές προϋποθέσεις (πρόσληψη Νίκου Νταμπίζα και Τζον Κάρβερ) και αποδείχθηκε τραγική για το τριφύλλι που μένει εκτός Ευρώπης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.
 
Στο «στρατόπεδο» των πρασίνων ξημερώνει νέα μέρα μετά τον ερχομό του Πάμπου Χριστοδούλου. Ενός προπονητή που απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες να κτίζει ομάδες από το μηδέν αλλά κυρίως μπορεί να μεταδώσει το πάθος του στην κερκίδα. Για την Ομόνοια αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας περιόδου. Να δώσει πίσω στον κόσμο της την πληγωμένη περηφάνια. Και ο κόσμος της Ομόνοιας μπορεί να μετατρέψει σε «ηφαίστειο» κάθε γήπεδο.
 
Οι μαζικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ είναι δεδομένες και η πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος» ν' ανοίγει και θα τη διαβούν πολλοί ποδοσφαιριστές που αποδείχθηκαν ανίκανοι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του τριφυλλιού. 
 
Όσον αφορά την επόμενη μέρα δεδομένες είναι οι αποχωρήσεις των Κρέσιτς, Φλορέσκου, Ρουσιά (μετακομίζει στην ΑΕΚ), των οποίων λήγουν τα συμβόλαια. Άλλοι έξι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια δύσκολα θα επιβιώσουν στο Γέρι και πρόκειται για τους Βύντρα, Σοϊλέδη, Κλέιτον, Παντελιάδη και Μπρέεβλεντ.
 
Δανεικός από τον ΠΑΟΚ παίζει ο Κωσνταντινίδης και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.  Η Ομόνοια θ’ αναγκαστεί να ξοδέψει ένα σημαντικό κονδύλι γι’ αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Το θετικό για το τριφύλλι είναι πως υπάρχει όρος στα συμβόλαια των πλείστων ποδοσφαιριστών με βάση τον οποίο αποχωρούν αν πάρουν αποζημίωση δύο μηνιάτικα.
 
Όσον αφορά τον Καρλίτος (μένει ελεύθερος), ο Πάμπος Χριστοδούλου εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να τον αναγεννήσει εφόσον παραμείνει στην ομάδα και εφόσον αποδεχθεί μείωση απολαβών ενδέχεται να παραμείνει.
 
Οι Μαμαντού Καντέ (αριστερός μπακ) και Τζαίλσον Αραούχο (δεξιός μπακ) θ' αποτελέσουν τις δύο πρώτες μεταγραφές της Ομόνοιας, ενώ υπάρχουν συμφωνίες και με άλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θ' ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που αγωνίζονται.