ΑΕΛ: Φινάλε με νίκη!

Τη δεύτερη νίκη της επί της Ομόνοιας πανηγύρισε η ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 36ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Και αυτή η επιτυχία ήλθε στο «Τσίρειο» κι επέτρεψε στην οικοδέσποινα να ολοκληρώσει τη σεζόν στο +9 από το «τριφύλλι» που γι’ ακόμη μια φορά προδόθηκε από την άμυνά του.
 
Δημιουργία Ηλία, εκτέλεση Σασί
Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ανήκε στην Ομόνοια, η οποία ωστόσο είδε τον Παναγιώτου (σε τετ α τετ) και τον Φλορέσκου (σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ) να ηττώνται από τον Γεωργίου (στο 4’ και στο 21’ αντιστοίχως). Η ΑΕΛ ήταν πιο ουσιαστική και στην πρώτη της ευκαιρία σκόραρε: έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια ο Ηλία έδωσε έτοιμο γκολ στον Σασί και ο Τυνήσιος δεν αστόχησε (36’). Η οικοδέσποινα θα μπορούσε να πάει στην ανάπαυλα και με μεγαλύτερο προβάδισμα, αν στο 42’ ο Μιτρέα ήτραν πιο εύστοχος στην κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Σοάρες.
 
Ισοφάριση, ευκαιρίες, δοκάρι
Κι αφού δεν έγινε το 2-0, ήλθε το 1-1 λίγο μετά το ξεκίνημα της επανάληψης: το μακρινό σουτ του Φλορέσκου σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο προωθημένος Άρνασον με πλασέ ισοφάρισε. Ακολούθως η Ομόνοια «φλέρταρε» τρις με το 1-2, όμως το σουτ του Παναγιώτου έφυγε λίγο άουτ (58’), το αντίστοιχο του Αζίζ αποκρούστηκε από τον Γεωργίου, ενώ αυτό του Φυλακτού σταμάτησε στο δοκάρι (59’)!
 
Διπλό χτύπημα σε 4’
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ενεργοποιήθηκε εκ νέου: αρχικά στο 81’ ο Γερολέμου με ζυγισμένο πλασέ μετά από γύρισμα του Χάρη Κυριάκου έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΛ και στο 85’ ο Σοάρες με σουτ περιοχής πέτυχε το 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Κατσαντώνης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φυλακτού (91’).

 

ΑΕΛ (4-2-3-1): Γεωργίου - Χ. Κυριάκου, Α. Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα (77’ Βασιλείου) - Σοάρες, Νεοφύτου (58’ Γερολέμου) - Σασί, Σαβανέ, Σ. Παντελή (70’ Μέσκα) - Ηλία.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Χριστοδούλου - Παναγιώτου, Άρνασον, Φραγκέσκου, Καρλίτος - Φλορέσκου, Μαργκάσα (75’ Φιάκας) - Βασιλείου (46’ Χαντζάρας), Φυλακτού, Αζίζ (85’ Χαραλάμπους) - Κατσαντώνης.