Η ανατροπή της χρονιάς! (video)

Με… προσπέρασμα έκλεισε την αγωνιστική περίοδο 2016/17 ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι του στη β’ φάση επικράτησε 4-3 του Ερμή, μολονότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (0-2 και 1-3). Το νικητήριο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν στον πάγκο ως υπηρεσιακό τον Γιώτη Εγκωμίτη, σημείωσε στο 86’ ο νεοεισελθών Αντρέας Ηλία!
Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο επεμβάσεις του Παναγή (9’ Γκαβρίλα, 12’ Κατσαράβα) πριν βγει το πρώτο τέταρτο και μετά τα μισά του πρώτου μέρους άρχισε ο… χορός των γκολ: στο 24’ ο Γκραντίν με προβολή πέτυχε το 1-0, στο 29’ ο Μασίνουα το 2-0, στο 35’ ο Κατσαράβα (με ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής) μείωσε σε 2-1, στο 37’ ο Μασίνουα με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, όμως οι Κιπιάνι (41’) και Φιλίποφ (44’) ισοφάρισαν για τον Εθνικό, ο οποίος στην εκπνοή έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-4 με τον Κατσαράβα!


Ο επιθετικός οίστρος των δύο ομάδων καταλάγιασε στην επανάληψη, με αποτέλεσμα κάθε μία να πιστωθεί από μια καλή ευκαιρία (69’ Γκραντέν / 61’ Κατσαράβα), πριν ο 20χρονος Ανδρέας Ηλία συνδύασει το ντέμπουτο του στο πρωτάθλημα με το γκολ που έδωσε στον Εθνικό τους τρεις βαθμούς.
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Παναγή - Ψάλτης, Κέζος, Μπενγκά, Χριστοφή - Μαϊσουράτζε, Μαρτίνιουκ - Γαβριήλ, Λίλλης, Χατζηδημητρίου (54’ ντε Μέλο) - Μασίνουα.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Χάτζιαρος, Τσικάρσκι - Αρέστη (79’ Παπαγεωργίου), Πιντσέλι - Γκαβρίλα (59’ Ηλία), Ενέσκου, Κιπιάνι - Κατσιαράβα.