«Εγώ θυσίασα μια καριέρα, οι άλλοι…»

Σε συνέντευξή του στον Κώστα Μαλέκκο, στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» του SUPER SPORT FM 104.0, ο πάλαι ποτέ διαιτητής Ανδρέας Ανδρονίκου αποκάλυψε το παρασκήνιο της απόσυρσής του από το επάγγελμα.


«Έγινε ένα περιστατικό, το οποίο με έφερε σε μια κατάσταση που ήθελα να βοηθήσουμε ν’ αλλάξουμε την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε. Ήταν το παιχνίδι με τα έκτροπα στο Παραλίμνι που έκανε ο Κωστάκης Κωνσταντίνου. Την ίδια ώρα διηύθυνα στο ΓΣΖ το ΑΕΚ-Αλκή και άκουσα για τα επεισόδια. Εγώ θεώρησα σωστό να τον βρω, γιατί τον απειλούσαν, να κάνουν κακό στην οικογένεια του», δήλωσε αρχικά ο Ανδρονίκου.
«Πήγα και του είπα ότι έπρεπε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, του είπα να σταματήσουμε όλοι οι διαιτητές, γιατί έτσι μόνο θα καταλάβει ο κόσμος. Του είπα ότι, αν δεν γίνει αυτό, θα σταματήσω εγώ. Φέραμε τις λίστες να υπογράψουμε να σταματήσουμε και μόνο 2-3 υπέγραψαν. Ήμουν σε μια ηλικία, όπου ο ενθουσιασμός, η πίκρα και τα κακώς έχοντα τότε, δεν με άφησαν να πάρω σωστή απόφαση. Είπα ότι θα σταματούσα και τήρησα το λόγο μου από τη στιγμή που το ανακοίνωσα. Ένιωσα ότι οι συνάδελφοι διαιτητές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Εγώ θυσίασα μια καριέρα και περίμενα να έχω συμπαραστάτες, αλλά φάνηκε ότι δεν ήθελαν να θυσιάσουν την καριέρα τους και ένιωσα ξένο σώμα στην διαιτησία», κατέληξε.