To αβέβαιο μέλλον τεσσάρων στον ΑΠΟΕΛ

Ο τελικός κυπέλλου της 24ης Μαΐου δεν εμποδίζει τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και την επιτροπή προγραμματισμού να τρέξουν μεταγραφικά ζητήματα.
 
Οι προσθήκες των Ποτέ και Ρουέδα είναι δεδομένες, ενώ στον «Αρχάγγελο» θα μετακομίσει από τη νέα σεζόν (εκτός απροόπτου) και ο Ράφαελ Ρόμο.
 
 
Η ανακοίνωση της ανανέωσης συμβολαίου του Βάτερμαν μαρτυρά ότι τα ανοικτά  ζητήματα τρέχουν ανεξάρτητα του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Σειρά παίρνουν οι Βινίσιους και Αλεξάνδρου, ενώ για το θέμα Κρίστιανσεν όσο οι μέρες περνούν χωρίς κατάληξη τόσο μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής του Δανού τεχνικού.
 
 
 Οι θέσεις ενίσχυσης
Εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των Ρόμο, Ποτέ και Ρουέδα ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί στο παζάρι γι’ άλλες 5-6 μεταγραφές. Ο εξάμηνος δανεισμός των Γιαμπερέ και Κάνιας ολοκληρώνεται και εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν τον Αστίθ να κουνάει μαντήλι ο ΑΠΟΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού.
 
Το μέλλον του Αστίθ στον «Αρχάγγελο» συνδέεται με αυτό του Κρίστιανσεν, καθώς ο Ισπανός ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής από τους κεντρικούς αμυντικούς. Επιβεβλημένη κρίνεται η απόκτηση ενός ακόμη ανασταλτικού μέσου, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Μοράις, Βινίσιους (αν αποχωρήσει θ’ αποκτηθούν δύο) και Αρτυματά.
 
Η επιστροφή του Γιαννιώτα στον Ολυμπιακό Πειραιώς καθιστά αναγκαία την προσθήκη ακραίου επιθετικού, ενώ υπάρχει πρόθεση γι’ απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού. Δεν αποκλείεται να προκύψουν περαιτέρω ανάγκες ενίσχυσης εφόσον αποχωρήσουν με μεταγραφή ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια.
 
 
Οι αβέβαιοι
Η παρουσία του Βάτερμαν και η προδιαγραφόμενη μεταγραφή του Ρόμο, καθιστούν αβέβαιο το μέλλον του Πάρντο στον ΑΠΟΕΛ. Ο Βελγοϊσπανός πορτιέρε έχει συμβόλαιο γι’ άλλον ένα χρόνο και σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πρόθεση να το τιμήσει.
 
Το τι μέλλει γενέσθαι με τον 34χρονο τερματοφύλακα θα το δείξει ο χρόνος. Όπως προαναφέραμε οι πιθανότητες παραμονής του Αστίθ είναι μειωμένες, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για το μέλλον των Μπαράλ-Ντε Καμάργκο.
 
Ο Ισπανός επιθετικός (ήταν επιλογή του Κρίστιανσεν) βοήθησε σε ελάχιστα παιχνίδια, ενώ ο Βελγοβραζιλιάνος δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε. Και οι δύο έχουν συμβόλαιο για τη νέα περίοδο, όμως πιθανότατα στη νέα προπόνηση ενόψει της επόμενης περιόδου να βρίσκεται ο ένας εκ των δύο.