Όταν ο τελικός ΑΠΟΕΛ – Απόλλων κόστιζε τρεις λίρες

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου της 24ης Μαΐου μεταξύ Απόλλων-ΑΠΟΕΛ έχει αρχίσει (Διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες) και ο REPORTER κάνει αναδρομή πίσω στον χρόνο και σας παρουσιάζει τις πρωτότυπες αποφάσεις που πάρθηκαν ενόψει του πρώτου τελικού στην ιστορία που βρήκε αντιμέτωπες τις δυο ομάδες.

Ήταν 23 Ιουνίου 1986, όπου ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας θα έρχονταν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωποι στο Τσίρειο Στάδιο.

Ιδιαίτερη εντύπωση για τα σημερινά δεδομένα, προκαλούν οι αποφάσεις της ΚΟΠ με την τιμή του εισιτηρίου να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, οι τιμές εισόδου είχαν ορισθεί στο ποσό των 3 λιρών (5 ευρώ) και για μαθητές ή στρατιώτες στις 2 λίρες. Ποσό το οποίο σήμερα φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός για τελικό Κυπέλλου.

Επίσης, ο διαιτητής και οι επόπτες του τελικού στο Τσίρειο, κληρώθηκαν μία ώρα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Για την ιστορία ο Απόλλωνας στέφθηκε Κυπελλούχος, επικρατώντας 2-0 του ΑΠΟΕΛ, με τον αριθμό προσέλευσης φίλαθλων να κυμαίνετε γύρω στις 20.000, μιας και ακόμη δεν είχαν τοποθετηθεί καθίσματα στις εξέδρες του Τσιρείου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΚΟΠ για τον τελικό Κυπέλλου όπως αναγράφηκαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή" το 1986:

α) Οι τιμές εισόδου έχουν ορισθεί σε £3= γενική είσοδος και £2 μαθητές/στρατιώτες

β) Δεν θα ισχύει οποιαδήποτε πρόσκληση ή τιμητικό εισιτήριο εκτός των «τιμητικών προσκλήσεων» ΚΟΑ και των Τιμητικών εισιτηρίων που εισιτηρίων που έχουν εκδοθεί ειδικά για τον αγώνα

γ) Δεν θα επιτραπεί ελευθέρα είσοδος ακόμη και σε μικρά παιδιά γι’ αυτό προτρέπονται οι γονείς να εξασφαλίσουν έγκαιρα εισιτήρια για τα παιδιά τους.

δ) Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν στις 5μ.μ. της Δευτέρας 23.6.1986 ενώ τα ταμεία του Σταδίου θα είναι ανοικτά από τις 9 π.μ. της Δευτέρας για προπώληση εισιτηρίων.
 
  Αυτούσιo φύλλo από την αθλητική εφημερίδα της Σημερινής το 1986

Μια ώρα πριν τον αγώνα ο διαιτητής

Μετά από τη συμφωνία για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Κύπρου τη Δευτέρα στις 8:30μ.μ. η ΤΕΔ ανακοινώνει ότι η κλήρωση του διαιτητή και εποπτών θα γίνει στις 7:00 μ.μ. της ίδιας μέρας στα γραφεία του σταδίου.

Προς τούτο θα κληθούν να παραστούν οι αξιολογηθέντες διαιτητές οι οποίοι θα ειδοποιηθούν έγκαιρα.

Η ΤΕΔ όρισε τον ακόλουθο διαιτητή και επόπτες για τον αγώνα Παίδων Απόλλωνα – ΑΕΛ η ώρα 5:30 μ.μ. Γ. Ππεκρή, Γ. Σάββα, Τρύφωνα, Κοσμά.

  Αυτούσιo φύλλo από την αθλητική εφημερίδα της Σημερινής το 1986