Ποιος ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Ντέρμπι τίτλου θα διεξαχθεί την Κυριακή (7/5 19:00) στο ΓΣΠ μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στο πιο καθοριστικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. 
 
Ο πρωτοπόρος με 75 βαθμούς ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τη δεύτερη με 71 ΑΕΚ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με νίκη κατακτούν και μαθηματικά το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και 5ο συνεχόμενο. 
 
 
Από την άλλη η ομάδα της Λάρνακας μετά την σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα στην «ΑΕΚ Αρένα» παρέμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιδιάκεθ για ν’ αυξήσει τις πιθανότητες της για κατάκτηση του τίτλου επιβάλλεται να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ την 8η αγωνιστική των play off, ώστε να μειώσει στην ελάχιστη τιμή της τη μεταξύ τους διαφορά.  
 
Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο ισοβαθμίας μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν. Τότε ο πρωταθλητής θα κριθεί στη συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια. 
 
Στις τρεις προηγούμενες φορές που αναμετρήθηκαν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν δύο φορές ισόπαλες 1-1 σε ΓΣΠ και Αρένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ οι Λαρνακείς κέρδισαν 2-1 στο ντέρμπι που έγινε στη Λάρνακα στον πρώτο γύρο των play off. 
 
Επομένως εάν δεν χάσει από τον ΑΠΟΕΛ η ομάδα του Ιδιάκεθ στο παιχνίδι της Κυριακής (7/5) θα ευνοείται εάν ισοβαθμήσει με τον ΑΠΟΕΛ. 
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» από την πλευρά τους αν κερδίσουν φοράνε τα… καλά τους και πάνε στον εξώστη για τους καθιερωμένους πανηγυρισμούς. 
 
Κριτήρια Κατάταξης Ομάδων
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,
 
  • Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 
 
 
 
  • Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 
 
 
 
  • Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 
 
 
 
  • Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
 
 
 
 
  • Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.