Έβαλε τα τέσσερα δάχτυλα του στον τίτλο (vid)

Νικηφόρα από το Τσίρειο πέρασε ο ΑΠΟΕΛ επικρατώντας με 4-1 της ΑΕΛ και στο επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ πάει για να ολοκληρώσει και τη φετινή προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.


Οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 75 βαθμούς και απέχουν τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΚ την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.


Με τη νίκη του ο ΑΠΟΕΛ απομακρύνθηκε στους οκτώ βαθμούς από τον Απόλλωνα που πλέον δύσκολα θα επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου, μιας και δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση με εννέα διαθέσιμους βαθμούς.

Παρά την ήττα, η ΑΕΛ διατηρεί το προβάδισμα για την 4η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς υπερέχει κατά δύο βαθμών της Ομόνοιας.


Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του καλή επιθετική δραστηριότητα. Πρωταγωνιστής ο Βάντερ ο οποίος με ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ έστειλε την μπάλα, στο 17’, να αναπαυτεί τα δίχτυα για να γίνει το 1-0.


Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, μιας και στο 45+1’ ο Βάντερ – στην τρίτη τελική προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ – ετοίμασε το τέρμα στον Εμπεσίλιο ο οποίος ξέφυγε από τον Ρομό και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε στο 50’ να πετύχει το τρίτο του τέρμα, όμως ο Ρομό απέκρουσε το πλασέ του Εμπεσίλιο, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Κάνιας βρήκε πάνω στον Φορτούνα.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η ΑΕΛ που δεν είχε καμία επιθετική δραστηριότητα στο πρώτο ημίχρονο, άρχισε δειλά-δειλά να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Μπόι Βάτερμαν.

Σε δύο περιπτώσεις έφθασε κοντά στη μείωση του σκορ. Δράστης και στις δύο ο Ανδρέας Κυριάκου. Πρώτα στο 60’ μπροστά από τον Βάτερμαν δεν βρήκε την μπάλα, ενώ στο 70’ η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ «σκότωσε» το παιχνίδι, όταν σε αντεπίθεση στο 77’ ο Αλωνεύτης σέντραρε και ο Πιέρος Σωτηρίου με κεφαλιά – φάνηκε να είναι λίγο πιο μπροστά από τον αμυντικό –νίκησε το Ρομό κάνοντας το 3-0.

Λίγο αργότερα, στο 82’, ο Μιτρέα προσπάθησε να νικήσει τον Βάτερμαν από μακριά, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και αφού ακούμπησε προηγουμένως με τα ακροδάχτυλά του ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.


Τελικά, η μείωση του σκορ για την ΑΕΛ ήρθε στο 88’, όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Σάσι από τον Γιαμπερέ – ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ βρήκε μπάλα και λανθασμένα δόθηκε πέναλτι. Ο Μιτρέα ευστόχησε και έγινε το 3-1.

Ένα λεπτό αργότερα (89’), όμως, οι Αλωνεύτης και Πιέρος συνεργάστηκαν για άλλη μία φορά, με τον τελευταίο με ένα εξαιρετικό τελείωμα έγραψε τον επίλογο του παιχνιδιού γράφοντας το 4-1.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
88’ πεν. Μιτρέα / 17’ Βάντερ, 45+1’ Εμπεσίλιο, 77’, 89’ Πιέρος
Κίτρινες: Εμπεσίλιο, Βάτερμαν
Συνθέσεις:
ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ):
Ρομό, Μιτρέα, Α.Κυριάκου, Χ.Κυριάκου, Φορτούνα (73΄ Σ.Παντελή), Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (65΄ Σαβανέ), Σάσι, Μπλάνκο, Μαύρου (70΄ Ηλία)
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν):Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Αστίθ, Γιαμπερέ, Κάνιας, Μοράις, Εμπεσίλιο (76' Γιαννιώτας), Βάντερ (54΄ Αλωνεύτης), Μπαράλ (63΄ Βινίσιους), Σωτηρίου.