Η πληγωμένη Ανόρθωση «μάρανε» το τριφύλλι σε παρτίδα ταβλιού

Διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου; Με εφτά γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και 24 τελικές (οκτώ για την Ανόρθωση και 16 για την Ομόνοια) μπορείς να το πεις
κι έτσι.
 
Η αλήθεια, όμως, είναι πως στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» παρατάχθηκαν δύο ομάδες που έκαναν τραγικά αμυντικά λάθη με την Ανόρθωση να εκμεταλλεύεται τα περισσότερα και να κερδίζει σε 4-3, βάζοντας τρικλοποδιά στην Ομόνοια που έχασε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για εξασφάλιση της τέταρτης
θέσης.
 
Η «πληγωμένη» από την εξάρα κόντρα στην Ανόρθωση παρά τις πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών πάλεψε και κατάφερε να πάρει νίκη ψυχολογίας στο σχεδόν άδειο από φιλάθλους της «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Στον αντίποδα η Ομόνοια πραγματοποίησε τραγική αμυντικά εμφάνιση και έμεινε στους 57 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 4η ΑΕΛ που υποδέχεται την Κυριακή (30/4) τον ΑΠΟΕΛ.
 
Οι «πράσινοι» που έχασαν πριν την έναρξη του αγώνα τον Χριστοφή, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση και έκαναν αναγκαστικές αλλαγές (Δημητρίου, Κύπρου) διαμαρτύρονται για το πέναλτι στο 87’ που υπέδειξε ο Δημήτρης Μασιάς για χέρι του Μπρέεβελντ.
 
Τρύπιες άμυνες-Παιχνίδι ρουλέτα
Πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι (4’ Ντάρμπισαϊρ), ενώ χάθηκαν εκατέρωθεν πολλές ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα.
 
Η κωλυσιεργία του Καλδερόν στο 3’ έδωσε την ευκαιρία στον Κύπρου να του κλέψει την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο αμυντικός της Ανόρθωσης ανέτρεψε τον Κύπριο επιθετικό. Ο Ντάριμπισαϊρ νικήθηκε από τον Κόπριβετς από τα ένδεκα βήματα διατηρώντας το 0-0.
 
Στο 15’ η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζοάο Βίκτορ στη μεσαία γραμμή, ο Τουρέ έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Κλέιτον, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί και έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους».
 
Η Ανόρθωση στ 30’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από πλάγιο άουτ του Σάντος, ο Άλβες έκανε πολύ ωραίο γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Μίτροβιτς με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
 
Η χαρά των παικτών της Ανόρθωσης κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού η Ομόνοια πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Τουρέ να σημαδεύει σωστά μετά από ωραίο συνδυασμό των Κύπρου-Ντάρμπισαϊρ και πάσα του Άγγλου επιθετικού.
 
Η Ανόρθωση απάντησε άμεσα με τον Ζοάο Βίκτορ στο 38’ να κάνει πισινή κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος και κάκιστο μαρκάρισμα του Μαργκάσα.
 
Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η Ανόρθωση προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Παναγιώτου και να πλασάρει κάτω από τα σώμα του Παναγή.
 
Ισοφάριση και «τιμωρία»  
Στο 73΄η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσια για τρίτη με το 23ο γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο πρωτάθλημα. Ο Άγγλος επιθετικός με κοντινή προβολή μετά από συρτή παράλληλη σέντρα του Αζίζ από αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κόπριβετς για το 3-3.
 
Στο 87’ ο Δημήτρης Μασίας υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπρέεβελντ (σε μια φάση που θα συζητηθεί) και ο Αντρέ Άλβες από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή για τέταρτη φορά.
 
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ομόνοια έψαξε το γκολ και είχε δοκάρι με τον Μπρέεβελντ στο 90’, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοπριβετς απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Ντάρμπισαϊρ.
 
Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Ερέρο, Καλδερόν, Νικολάου (82΄Αριστοτέλους), Βίκτορ, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ολιβέιρα (82΄Φ. Κυριάκου), Ράγιος (79΄Γιαννούλης), Άλβες
 
Ομόνοια (Φρέντμπεργκ): Παναγή, Άρνασον, Κατελάρης, Καρλίτος, Παναγιώτου (85΄Μπρέβελντ), Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Κύπρου (71΄ Κωνσταντινίδης), Δημητρίου (50΄Αζίζ), Ντάρμπισαϊαρ.