Η κατάντια του ΑΠΟΕΛ χρήζει επιστημονικής μελέτης

Διαβάζοντας την ανακοίνωση-δήλωση του Πρόδρομου Πετρίδη («Οι τίτλοι δεν κερδίζονται στους καναπέδες!»)στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ με την οποία κάνει έκκληση στον κόσμο της ομάδας ν’ αφήσει τον καναπέ και να στηρίξει έμπρακτα τους ποδοσφαιριστές στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο κάθε φίλος της ομάδας θα έπρεπε να νιώθει ντροπή. 
 
Η απογοητευτική προσέλευση οπαδών του ΑΠΟΕΛ στους πλείστους αγώνες πρωταθλήματος είναι κάτι που προβληματίζει τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» και πληγώνει όσους ακολουθούν πιστά την ομάδα.
 
Οι πέντε χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε στο ΓΣΠ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση είναι πολύ μικρός αριθμός, ενώ η επιχορήγηση του εισιτηρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο τέσσερις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ.
 
Στη δήλωση του ο Πρόδρομος Πετρίδης αφού υπενθυμίζει τις τεράστιες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια αλλά και τη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας σε Κύπρο και Ευρώπη διερωτάται: «Τι επιπλέον έπρεπε να πετύχει αυτή η ομάδα για να πείσει αυτούς που επιλέγουν παιχνίδια και δεν βρίσκονται συνεχώς δίπλα της; Φαίνεται ότι οι πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια έχουν εφησυχάσει κάποιους. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες τους. Οι τίτλοι του ΑΠΟΕΛ έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο και πολύ ιδρώτα. Η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο πρέπει να είναι μεγαλύτερη και όχι αυτή που βλέπουμε στους τελευταίους αγώνες».
 
Ναι, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ «χόρτασαν» τα τελευταία χρόνια επιτυχίες. Είχαν την τύχη να δουν από κοντά ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρσελόνα, η Παρί, ο Άγιαξ, η Πόρτο, η Μπιλμπάο. Ταξίδεψαν με την ομάδα τους στη μισή Ευρώπη. Πανηγύρισαν τέσσερις συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα.
 
Αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ το γεγονός αυτό για να επιλέγουν παιχνίδια; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί; Επειδή στην κριτική (διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας, παικτών) και τις απαιτήσεις από την ομάδα τους ξεπερνούν τα όρια. Μέχρι και κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ ζήτησαν με πανό. Καλά κάνουν και βάζουν τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά. Είναι υποχρεωμένοι, όμως, να σπρώξουν με την παρουσία τους στο γήπεδο την ομάδα στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς.
 
Διαφορετικά, δεν θα έχουν δικαίωμα να κρίνουν κανένα.  
 
Υ.Γ. Το πρόβλημα της μειωμένης προσέλευσης κόσμου δεν αφορά μόνο τον ΑΠΟΕΛ. Ο Απόλλωνας έπαιξε ημιτελικό κυπέλλου με τέσσερις χιλιάδες κόσμο. Η ΑΕΚ κάνει πρωταθλητισμό με 1500 οπαδούς στην "Αρένα¨. Η Ομόνοια σπάνια μαζεύει πάνω από 7 χιλιάδες κόσμο. Η διαφορά είναι ότι ο ΑΠΟΕΛίστας έγινε "μάγκας" από τις επιτυχίες της ομάδας του τα τελευταία χρόνια και η παρουσία του στο γήπεδο είναι ο μοναδικός τρόπος για ν' ανταποδώσει.