Εξάσφαιρο τρένο πάει τελικό (video)

Με εμφαντικό τρόπο ο Απόλλωνας επιβλήθηκε της Ανόρθωσης με 6-0, αγκαλιάζοντας την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου της ημιτελικής φάσης. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν εξωπραγματική σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν στην πίεση. Με σκόρερ τους Μάγκλιτσα (13’), Σαρδινέρο (35’), Βινίσιους (37’), Παπουλή (54’), Μακρίδη (88’) και Πίεχ (92’) ο Απόλλωνας πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη.  Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (3/5) στο Αντώνης Παπαδόπουλος.
 

Καταιγιστικός ο Απόλλωνας
Γρήγορος ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, με τον Απόλλωνα να αξιοποιεί την πρώτη ευκαιρία και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Μάγκλιτσα στο 13’. Ο Κροάτης επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Πέδρο νίκησε τον Κόπριβετς.


Καλύτερος ο Απόλλωνας στη συνέχεια, έχοντας την εδαφική υπεροχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τις ευκαιρίες στο 22’ με Ζοάο Πέδρο και στο 33’ με Μάγκλιτσα να πλησιάζει στο δεύτερο τέρμα.


Η δικαίωση ωστόσο για την ομάδα της Λεμεσού, ήρθε στο 34’ με τον Σαρδινέρο με ατομική προσπάθεια να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, τρία λεπτά αργότερα ο Βινίσιους, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.


Συνέχεια με «βροχή» γκολ
Με το καλημέρα της επανάληψης, ο Καλό ανατρέπει τον Παπουλή εντός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει ορθά την άσπρη βούλα. Αφού το κέρδισε, ανέλαβε και την εκτέλεση του ο Παπουλής, κάνοντας το 4-0 για τον Απόλλωνα.


Αξιοσημείωτη η επιστροφή του Κωνσταντίνου Μακρίδη στους αγωνιστικούς χώρους από τις 9 Απριλίου του 2016, με τον προπονητή του Απόλλωνα να βάζει ως αλλαγή τον Κύπριο στο 77’ στη θέση του Μάγκλιτσα. Το παιχνίδι αν και διακόπηκε στο 81’, γιατί φίλος της Ανόρθωσης πήρε τη σημαία του κόρνερ, η ομάδα της Λεμεσού δεν δίστασε να σημειώσει και πέμπτο τέρμα με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη στο 88. Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Αρκάδιους Πίεχ στο 92’, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό τελικό  σκορ 6-0.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι, Χάμπος, Παπουλής, Σαρδινέρο, Μακλίτσα, Ζοάο Πέδρο.
Ανόρθωση: Κόπριβετς, Ερέρο, Καλδερόν, Γιαννούλης, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Μίτροβιτς (39΄ Καλό), Σιβού, Ολιβέιρα, Ράγιος, Καμπρέρα.