Με «σβηστές μηχανές» πάει τελικό

Χωρίς να φτάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει τη Δόξα με 2-0 στο Μακάρειο, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca – Cola. Σε ένα μέτριο μέχρι κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι «γαλαζοκίτρινοι» με δύο τέρματα των Μπαράλ (45+1’) και Αστίθ (62’), πήραν σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι για τον τελικό Κυπέλλου.

Πονοκέφαλο έφεραν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, οι δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Ιωάννου και Πάρντο να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού. Στους αγωνιστικούς χώρους επέστρεψε μετά από δύο μήνες ο Βινίσιους, με τον Κρίστιανσεν να τον βάζει άλλαγη στο 73'  Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (3/5) στο ΓΣΠ.  

 


Το φύλαγε για το τέλος ο Μπαράλ
«Φτωχό» από καλές ευκαιρίες και θέαμα ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα στο Μακάρειο, με τη Δόξα να είναι ελαφρώς καλύτερη στα πρώτα λεπτά και να φτιάχνει την πρώτη φάση στο 20’. Μετά από σέντρα του Ρεδόνδο, ο Κάστρο με κεφαλιά είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Πάρντο.


Ανησυχία προκάλεσε στη συνέχεια στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο τραυματισμός του Νικόλα Ιωάνου, ο οποίος σε μια διεκδίκηση της μπάλας προσγειώθηκε άτσαλα και στραμπούλιξε πριν σωριαστεί στο έδαφος κρατώντας τον αστράγαλο του. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αντικαταστάθηκε στο 30’ από τον Αστίθ.


Εκεί που φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με τη «λευκή» ισοπαλία, ο Μπαράλ στο 45 + 1’ άνοιξε το σκορ. Μετά από κλέψιμο του Μιλάνοφ στον Φοφανά, όπου ο διαιτητής λανθασμένα δεν υπέδειξε φάουλ, έδωσε πάσα στον Μπαράλ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής, δίνει το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.


Γκολ με Αστίθ και ηρεμία
Σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή προχώρησε ο Κρίστιανσεν, καθώς ο Πάρντο αντιμετώπιζε πρόβλημα από το πρώτο ημίχρονο, με τον Βάτερμαν να τον αντικαθιστά.


Όπως και στο πρώτο μέρος, με «σβηστές μηχανές» συνέχισαν και στην επανάληψη οι δύο ομάδες, με τους «γαλαζοκίτρινους» να έχουν την εδαφική υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα.


Στο 62’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εμπεσίλιο, με κεφαλιά ο Αστίθ διπλασίασε τα τέρματα του ΑΠΟΕΛ, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου.

Μετά από απουσία δύο μηνών, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους ο Βινίσιους, με τον Κρίστιανσεν να τον βάζει μέσα στο 73’ στη θέση του Εμπεσίλο.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Λεονάρντο, Σεράν, Ρεδόνδο, Πουτζιουρής, Ενινφούλ (78΄ Γκουλόν), Ρούντι (71′ Γκόμες), Κάστρο (64΄ Κορομίνας), Φοφανά, Γουίλσον

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο (46΄ Βάτερμαν), Μιλάνοφ, Γιαμπερέ, Ιωάννου (30΄ Αστίθ), Αλεξάνδρου, Μοράις, Κάνιας, Εμπεσίλιο (73΄ Βινίσιους), Αλωνεύτης, Μπαράλ, Ντε Καμάργκο